Overslaan en naar de inhoud gaan

Beek mag caravans op groenstrook niet verwijderen

Geplaatst opdinsdag 8 oktober 2019 - 15:06

De gemeente Beek mag de twee caravans, die op een groenstrook langs de Burgemeester Visschersstraat staan, voorlopig nog niet verwijderen.

Dat heeft de voorzieningenrechter dinsdag beslist.

Illegaal
Omdat er te weinig standplaatsen op het woonwagenkamp zijn, staan de twee woonwagenbewoners al een jaar lang illegaal op de groenstrook. De gemeente Beek heeft de situatie lang gedoogd. In september vond de gemeente dat ze moesten verkassen. Daar gaven de woonwagenbewoners geen gehoor aan, waardoor de rechter er uiteindelijk aan te pas moest komen.

Lees ook: Woonwagenbewoners Spaubeek weigeren te vertrekken

Spandoeken
Ondanks dat de caravans er illegaal staan en het dus in strijd is met het bestemmingsplan, oordeelt de voorzieningenrechter dat de gemeente Beek vooralsnog niet over kan gaan tot handhaving. Dat heeft te maken met de spandoeken die op de caravans hangen, waarmee het tweetal aandacht vraagt voor het gebrek aan standplaatsen. 'Nu binnen de gemeente Beek nergens een locatie is waar verzoeker kan betogen zonder daarmee in strijd te komen met de bepalingen van het bestemmingsplan, kan de gemeente op dit moment niet tot handhaving van het bestemmingsplan overgaan. In de bezwaarfase kan de gemeente nagaan of nog steeds sprake is van een betoging', zo staat in de uitspraak.

De gemeente mag de caravans daarom voorlopig nog niet verwijderen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen