Overslaan en naar de inhoud gaan

Beek mag caravans op groenstrook niet verwijderen

Geplaatst opdinsdag 8 oktober 2019 - 15:06

De gemeente Beek mag de twee caravans, die op een groenstrook langs de Burgemeester Visschersstraat staan, voorlopig nog niet verwijderen.

Dat heeft de voorzieningenrechter dinsdag beslist.

Illegaal
Omdat er te weinig standplaatsen op het woonwagenkamp zijn, staan de twee woonwagenbewoners al een jaar lang illegaal op de groenstrook. De gemeente Beek heeft de situatie lang gedoogd. In september vond de gemeente dat ze moesten verkassen. Daar gaven de woonwagenbewoners geen gehoor aan, waardoor de rechter er uiteindelijk aan te pas moest komen.

Lees ook: Woonwagenbewoners Spaubeek weigeren te vertrekken

Spandoeken
Ondanks dat de caravans er illegaal staan en het dus in strijd is met het bestemmingsplan, oordeelt de voorzieningenrechter dat de gemeente Beek vooralsnog niet over kan gaan tot handhaving. Dat heeft te maken met de spandoeken die op de caravans hangen, waarmee het tweetal aandacht vraagt voor het gebrek aan standplaatsen. 'Nu binnen de gemeente Beek nergens een locatie is waar verzoeker kan betogen zonder daarmee in strijd te komen met de bepalingen van het bestemmingsplan, kan de gemeente op dit moment niet tot handhaving van het bestemmingsplan overgaan. In de bezwaarfase kan de gemeente nagaan of nog steeds sprake is van een betoging', zo staat in de uitspraak.

De gemeente mag de caravans daarom voorlopig nog niet verwijderen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Luister op Hemelvaartsdag naar de Limburgse 100!

Voor de zesentwintigste keer wordt de Limburgse 100, de lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden, uitgezonden op Hemelvaartsdag. Het Limburgse publiek heeft ook dit jaar weer hun stem online uit kunnen brengen. Luister mee op 26 mei 2022, vanaf 08:00 uur op L1 Radio!

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen