Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Beek inventariseert standplaatsen woonwagenbewoners

Geplaatst opdinsdag 13 november 2018 - 17:43

Gemeente Beek gaat op korte termijn een inventarisatie van de behoefte aan standplaatsen voor woonwagenbewoners uitvoeren.

Dat blijkt uit een brief die de gemeente vrijdag 9 november aan de woonwagenbewoners heeft gestuurd.

Behoefte
In de brief schrijft de gemeente Beek dat de inventarisatie nodig is om de hoeveelheid extra standplaatsen in kaart te brengen specifiek voor de gemeente Beek. De huidige wachtlijst voor standplaatsen in de regio omvat namelijk naast Beek ook de gemeenten Sittard-Geleen en Echt-Susteren. Op dit moment staan er op die wachtlijst 77 woonwagenbewoners.

Dezelfde situatie
Volgens Michelle Koek, woordvoerster van de gemeente Beek, krijgt de inventarisatie ook subonderwerpen over onder andere waar de woonwagenbewoners het liefst zouden willen wonen. Ook vertelt Koek dat het de bedoeling is dat uiteindelijk de behoefte aan standplaatsen per gemeente voor de gehele Westelijke Mijnstreek in kaart wordt gebracht. Daar weten de gemeenten ook niet hoeveel mensen er op de wachtlijst staan voor een standplaats. In januari 2019 wordt de inventarisatie van de gemeente Beek gedaan.

'Echte problemen'
Hans Nieuwenhuis, woordvoerder Sinti gemeenschap Stein-Elsloo, is positief over deze ontwikkeling bij de gemeente. "We zijn blij dat de gemeente een inventarisatie gaat maken waar de echte problemen liggen. Belangrijk is ook dat je als 'boventallige' woonwagen bewoner, die een standplaats wil, je een inkomen moet hebben anders kan je de huur natuurlijk niet betalen", aldus Nieuwenhuis.

Wachtlijst
Als de resultaten van de inventarisatie duidelijk zijn, zal de gemeenteraad moeten beslissen of er standplaatsen bij komen of niet. Als er standplaatsen bij moeten komen dan kan dat nog een aantal jaren duren voor de woonwagenbewoners aangezien de gemeente rekening moeten houden met bezwaarprocedures van zo’n drie jaar.

Bezet
De afgelopen weken werd er op verschillende plekken in Limburg actie gevoerd door woonwagenbewoners die op zoek zijn naar plek om zich te vestigen. Op dit moment zijn er iets meer dan 1100 standplaatsen en die zijn nagenoeg allemaal bezet. Maar de vraag naar standplaatsen ligt bijna 40 procent hoger dan het aanbod.

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats

Dit jaar viert Pinkpop haar vijftigjarig jubileum. En jij kunt daar zomaar bij zijn. Wij geven namelijk vijf keer twee weekendkaarten weg voor Pinkpop.

Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen