Overslaan en naar de inhoud gaan

Beek inventariseert standplaatsen woonwagenbewoners

Geplaatst opdinsdag 13 november 2018 - 17:43

Gemeente Beek gaat op korte termijn een inventarisatie van de behoefte aan standplaatsen voor woonwagenbewoners uitvoeren.

Dat blijkt uit een brief die de gemeente vrijdag 9 november aan de woonwagenbewoners heeft gestuurd.

Behoefte
In de brief schrijft de gemeente Beek dat de inventarisatie nodig is om de hoeveelheid extra standplaatsen in kaart te brengen specifiek voor de gemeente Beek. De huidige wachtlijst voor standplaatsen in de regio omvat namelijk naast Beek ook de gemeenten Sittard-Geleen en Echt-Susteren. Op dit moment staan er op die wachtlijst 77 woonwagenbewoners.

Dezelfde situatie
Volgens Michelle Koek, woordvoerster van de gemeente Beek, krijgt de inventarisatie ook subonderwerpen over onder andere waar de woonwagenbewoners het liefst zouden willen wonen. Ook vertelt Koek dat het de bedoeling is dat uiteindelijk de behoefte aan standplaatsen per gemeente voor de gehele Westelijke Mijnstreek in kaart wordt gebracht. Daar weten de gemeenten ook niet hoeveel mensen er op de wachtlijst staan voor een standplaats. In januari 2019 wordt de inventarisatie van de gemeente Beek gedaan.

'Echte problemen'
Hans Nieuwenhuis, woordvoerder Sinti gemeenschap Stein-Elsloo, is positief over deze ontwikkeling bij de gemeente. "We zijn blij dat de gemeente een inventarisatie gaat maken waar de echte problemen liggen. Belangrijk is ook dat je als 'boventallige' woonwagen bewoner, die een standplaats wil, je een inkomen moet hebben anders kan je de huur natuurlijk niet betalen", aldus Nieuwenhuis.

Wachtlijst
Als de resultaten van de inventarisatie duidelijk zijn, zal de gemeenteraad moeten beslissen of er standplaatsen bij komen of niet. Als er standplaatsen bij moeten komen dan kan dat nog een aantal jaren duren voor de woonwagenbewoners aangezien de gemeente rekening moeten houden met bezwaarprocedures van zo’n drie jaar.

Bezet
De afgelopen weken werd er op verschillende plekken in Limburg actie gevoerd door woonwagenbewoners die op zoek zijn naar plek om zich te vestigen. Op dit moment zijn er iets meer dan 1100 standplaatsen en die zijn nagenoeg allemaal bezet. Maar de vraag naar standplaatsen ligt bijna 40 procent hoger dan het aanbod.

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen