Overslaan en naar de inhoud gaan

Beek en Sittard-Geleen treffen extra coronamaatregelen

Geplaatst opvrijdag 10 april 2020 - 14:52

De gemeenten Beek en Sittard-Geleen nemen extra maatregelen in verband met de coronacrisis.

In Beek gaan alle parkeerterreinen op De Haamen dicht en in Sittard-Geleen gaat de opstelling van een weekmarkt weer op de schop.

Samenscholing
Volgens de gemeente Beek wordt de maatregel genomen om samenscholingen met auto’s en scooters op de parkeerterreinen te voorkomen. Het terrein wordt afgezet met betonblokken.

"Ik heb deze maatregel genomen omdat er 's avonds in groepen op de parkeerplaatsen wordt rondgehangen. Hoewel ik begrijp dat de coronamaatregelen heel vervelend uitpakken voor iedereen, heb ik geen begrip voor het niet naleven van deze maatregelen. De parkeerplaatsen gaan daarom tot nader order dicht. Daarnaast blijven we actief controleren op samenscholingen in Beek, ook in de avonduren", aldus burgemeester Christine van Basten-Boddin.

Weekmarkt
De gemeente Sittard-Geleen laat weten nog scherpere maatregelen te treffen bij de weekmarkt in Sittard. "In principe is er genoeg ruimte om de anderhalve meter afstand in acht te houden, maar op sommige momenten blijkt dat lastig te zijn. Dit is zo’n momentopname", laat de gemeente weten op Facebook.

Opstelling
"Volgende week zullen we de opstelling van de markt op dit punt ook weer aanpassen. Alle aangescherpte regels hangen zichtbaar bij het begin van de markt, de kooplieden wijzen mensen er ook op, maar het is ook aan de bezoekers zelf om hier goed op te letten", aldus de gemeente.

Lees ook: Meeste Duitsers negeren verzoek om te keren in Roermond

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen