Overslaan en naar de inhoud gaan

Beek en Sittard-Geleen akkoord over Makado

Geplaatst opmaandag 30 maart 2015 - 6:12

Een groter winkelcentrum Makado in Beek mag de centra van Geleen en Sittard niet schaden. Zo kan Sittard-Geleen toch leven met een uitbreiding.

Dat is de uitkomst van overleg tussen de Beekse burgemeester Ralf Krewinkel en wethouder Pieter Meekels (Economie, GOB) van Sittard- Geleen over Makado.

Vierkante meters
Al in 2012 staakte Sittard-Geleen het verzet tegen uitbreiding van Makado, onder voorwaarde dat er niet 10.000 maar maximaal 7500 vierkante meter wordt bijgebouwd en er alleen winkels in het midden- en laagsegment komen. Maar de Raad van State bepaalde deze maand dat de noodzaak voor 7500 vierkante meter aan nieuwe winkels in Beek onvoldoende is aangetoond en vernietigde daarom het bestemmingsplan. Volgens Meekels een duidelijk signaal dat bij nieuwe retailontwikkelingen de gevolgen voor bestaande stadscentra beter gewogen moeten worden.

Vergunning
Beek zet de uitbreiding van Makado door, omdat daarvoor al een vergunning is verstrekt die gewoon geldig blijft. Meekels is daarom opnieuw het gesprek aangegaan met Krewinkel over Makado.
Uitkomst is dat er meer overleg komt met Makado-eigenaar Syntrus Achmea en de ondernemers in Makado over hoe de extra winkelruimtes worden ingevuld. Bedoeling is dat Makado vooral een aanvulling op de centra van Geleen en Sittard vormt.

Kijk hier voor meer berichten over winkelcentrum Makado

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

'Uitbreiding Makado in Beek funest voor Geleen’
Lintje doorgeknipt in uitgebreide Makado Beek
Bestemmingsplan uitbreiding Makado Beek vernietigd
Krewinkel: provincie en gemeenten moeten investeren in MAA
Overzicht
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen