Overslaan en naar de inhoud gaan

Beek en Sittard-Geleen akkoord over Makado

Geplaatst opmaandag 30 maart 2015 - 6:12

Een groter winkelcentrum Makado in Beek mag de centra van Geleen en Sittard niet schaden. Zo kan Sittard-Geleen toch leven met een uitbreiding.

Dat is de uitkomst van overleg tussen de Beekse burgemeester Ralf Krewinkel en wethouder Pieter Meekels (Economie, GOB) van Sittard- Geleen over Makado.

Vierkante meters
Al in 2012 staakte Sittard-Geleen het verzet tegen uitbreiding van Makado, onder voorwaarde dat er niet 10.000 maar maximaal 7500 vierkante meter wordt bijgebouwd en er alleen winkels in het midden- en laagsegment komen. Maar de Raad van State bepaalde deze maand dat de noodzaak voor 7500 vierkante meter aan nieuwe winkels in Beek onvoldoende is aangetoond en vernietigde daarom het bestemmingsplan. Volgens Meekels een duidelijk signaal dat bij nieuwe retailontwikkelingen de gevolgen voor bestaande stadscentra beter gewogen moeten worden.

Vergunning
Beek zet de uitbreiding van Makado door, omdat daarvoor al een vergunning is verstrekt die gewoon geldig blijft. Meekels is daarom opnieuw het gesprek aangegaan met Krewinkel over Makado.
Uitkomst is dat er meer overleg komt met Makado-eigenaar Syntrus Achmea en de ondernemers in Makado over hoe de extra winkelruimtes worden ingevuld. Bedoeling is dat Makado vooral een aanvulling op de centra van Geleen en Sittard vormt.

Kijk hier voor meer berichten over winkelcentrum Makado

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

'Uitbreiding Makado in Beek funest voor Geleen’
Lintje doorgeknipt in uitgebreide Makado Beek
Bestemmingsplan uitbreiding Makado Beek vernietigd
Krewinkel: provincie en gemeenten moeten investeren in MAA
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen