Overslaan en naar de inhoud gaan

Beek en Sittard-Geleen akkoord over Makado

Geplaatst opmaandag 30 maart 2015 - 6:12

Een groter winkelcentrum Makado in Beek mag de centra van Geleen en Sittard niet schaden. Zo kan Sittard-Geleen toch leven met een uitbreiding.

Dat is de uitkomst van overleg tussen de Beekse burgemeester Ralf Krewinkel en wethouder Pieter Meekels (Economie, GOB) van Sittard- Geleen over Makado.

Vierkante meters
Al in 2012 staakte Sittard-Geleen het verzet tegen uitbreiding van Makado, onder voorwaarde dat er niet 10.000 maar maximaal 7500 vierkante meter wordt bijgebouwd en er alleen winkels in het midden- en laagsegment komen. Maar de Raad van State bepaalde deze maand dat de noodzaak voor 7500 vierkante meter aan nieuwe winkels in Beek onvoldoende is aangetoond en vernietigde daarom het bestemmingsplan. Volgens Meekels een duidelijk signaal dat bij nieuwe retailontwikkelingen de gevolgen voor bestaande stadscentra beter gewogen moeten worden.

Vergunning
Beek zet de uitbreiding van Makado door, omdat daarvoor al een vergunning is verstrekt die gewoon geldig blijft. Meekels is daarom opnieuw het gesprek aangegaan met Krewinkel over Makado.
Uitkomst is dat er meer overleg komt met Makado-eigenaar Syntrus Achmea en de ondernemers in Makado over hoe de extra winkelruimtes worden ingevuld. Bedoeling is dat Makado vooral een aanvulling op de centra van Geleen en Sittard vormt.

Kijk hier voor meer berichten over winkelcentrum Makado

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

'Uitbreiding Makado in Beek funest voor Geleen’
Lintje doorgeknipt in uitgebreide Makado Beek
Bestemmingsplan uitbreiding Makado Beek vernietigd
Krewinkel: provincie en gemeenten moeten investeren in MAA
Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen