Marcel Meeling

Marathon op eigen houtje voor het goede doel

Om toch met een sportieve prestatie geld in te zamelen voor een goed doel, organiseerde Marcel Meeling uit Beek uiteindelijk zijn eigen privémarathon.

Koor demonstreert (27 nov 2020)
Zangkoor houdt demonstratie om wél te mogen zingen

Een opmerkelijke demonstratie vrijdagavond in Beek: de Limburgse Koorschool Cantarella voert actie. En omdat de koorschool een demonstratie heeft georganiseerd mag er wél gezongen worden.

Bonnefantenmuseum
Limburgse musea lijken coronatijd heelhuids door te komen

Bijna alle musea in Limburg maken een moeilijke periode door. Maar het voortbestaan blijkt voorlopig nog nauwelijks in gevaar. Hoewel enkele musea niet verder durven te kijken dan komende zomer.

hennep hennepplantage wiet wietplantage drugs (stock)_HD
Hennepkwekerijen geruimd in Beek en Obbicht

De politie heeft afgelopen week twee hennepkwekerijen geruimd. Zowel in Beek als in Obbicht stuitten agenten op werkende kwekerijen.

Gemeentehuis Beek
Vals alarm om pakje met speelgoed in Beek

Een volgens gemeentemedewerkers verdacht pakketje heeft woensdagmorgen voor consternatie gezorgd op het gemeentehuis in Beek.

Maastricht Aachen Airport Vliegveld Beek
Onderzoek: forse groei van MAA is mogelijk

Maastricht Aachen Airport (MAA) heeft de potentie om tot 2030 fors te groeien. Het vrachtvolume kan stijgen tot 289.000 ton, het aantal passagiers tot 747.000. Het aantal werknemers komt dan uit op 3700.

bloedtest, bloedonderzoek, antistoffen, corona, coronavirus, onderzoek, laboratorium (stock)
Beekse bedrijven spelen rol bij onderzoek naar coronavaccin

Twee bedrijven in Beek spelen een belangrijke rol bij de distributie en het onderzoek naar een coronavaccin. Het gaat om luchthaven Maastricht Aachen Airport (MAA) en medisch onderzoekscentrum PT&R.

Maastricht Aachen Airport vliegveld landingsbaan MAA
Frans Weekers één van de drie nieuwe commissarissen MAA

Het provinciebestuur heeft drie nieuwe commissarissen benoemd voor Maastricht Aachen Airport (MAA).

Alba Car Beek auto in beslag genomen (22 oktober 2020)
IJzerboer tweede hoofdverdachte internationale drugsoperatie

Houman E. (30) is in de ogen van justitie het tweede kopstuk van een internationaal opererende henneporganisatie, die opereerde vanuit Beek. De ijzerboer uit Obbicht zou een criminele groepering hebben geleid.

Vliegtuighotel
Investeerders haken af: vliegtuighotel komt er niet

De geplande Airplanehome komt er niet. De coronacrisis heeft ervoor gezorgd dat de investeerders zich terugtrekken uit het project.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten