Overslaan en naar de inhoud gaan

Bedrijven willen werktijdverkorting door coronavirus

Geplaatst opvrijdag 28 februari 2020 - 17:41

Steeds meer bedrijven willen werktijdverkorting voor hun personeel omdat zij door het coronavirus minder werk hebben. Zo ook horecaondernemer Wim Cox uit Roermond.

De ondernemer heeft 12 restaurants in de provincie en heeft 270 man personeel. "Als mensen niet komen eten, moet ik mijn mensen naar huis sturen en die moeten toch betaald worden"

Video: L1

Sinds woensdag steeg het aantal bedrijven dat de maatregelen aanvraagt met bijna de helft tot ongeveer 150, meldt het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Afwijzingen
Tot nu toe kregen 65 bedrijven groen licht om bij uitkeringsinstantie UWV een deel-WW-uitkering aan te vragen voor in totaal 731 werknemers. Van de overige aanvragen zijn er 63 nog in behandeling, 17 zijn afgewezen.

Minder werk
Bedrijven kunnen een beroep doen op de regeling als zij verwachten de komende twee tot 24 weken minstens 20 procent minder werk te hebben. Als het ministerie de aanvraag goedkeurt, kunnen zij bij het UWV uitkeringen aanvragen voor de uren die hun werknemers minder werken.

Buitengewone situaties
Werktijdverkorting is bedoeld voor buitengewone situaties die niet onder het gebruikelijke ondernemersrisico vallen. Het kan dan gaan om bijvoorbeeld brand of overstromingen, en nu ook de uitbraak van het coronavirus.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen