Overslaan en naar de inhoud gaan

Bedrijven ontruimd vanwege ontploffingsgevaar

Geplaatst opdinsdag 3 augustus 2021 - 14:20

Bedrijven aan de Handelsstraat in Sittard moesten dinsdagmiddag ontruimd worden. Dit vanwege ontploffingsgevaar door een opengedraaide gaskraan.

Rond 13:30 uur werden de hulpdiensten opgeroepen vanwege een gaslucht. Rond 16:15 uur maakte de politie bekend dat de betrokken persoon is overgedragen aan de hulpverlening. Ook zijn de panden weer vrijgegeven.

Ontruimd
In een straal van 100 meter van de plek werden meerdere winkels en kantoren ontruimd. Zo'n 34 mensen werden opgevangen in een gebouw van de gemeente in de buurt. Aan de Handelsstraat zitten meerdere grote winkelketens.

Volgens de politie is er geen sprake van een strafbaar feit.

Ontploffingsgevaar Sittard (3 aug 2021)
Foto: Orange Media
Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen