Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

'Bedrijven moeten gevolgen Brexit snel onderzoeken'

Geplaatst opvrijdag 1 februari 2019 - 22:35

Limburgse bedrijven die handel drijven met Engeland moeten zo snel mogelijk laten onderzoeken wat de Brexit voor praktische gevolgen voor hen heeft.

Daartoe roept VVD-gedeputeerde Joost van den Akker op.

Consequenties
Volgens Van den Akker worden die scans zowel op rijksniveau als provinciaal aangeboden, bijvoorbeeld door de Limburgse Werkgevers Vereniging (LWV) en MKB-Limburg. Daarbij wordt gekeken naar wat de Brexit betekent voor paspoorten, formulieren en formaliteiten en de gevolgen online. "Iedereen moet aan de slag", zo vindt Van den Akker. Want slechts een kwart van de betrokken bedrijven heeft tot nu toe zo’n scan laten maken.

Onrust
De gedeputeerde zegt verder dat de naderende Brexit in ieder geval ook in Limburg tot een hoop onrust leidt. "Want Groot-Brittannië is voor Limburg de vierde handelspartner. Met een export ter waarde van jaarlijks ruim 1,7 miljard en import ter waarde van 800 miljoen euro", zo stelt Van den Akker. "Met importheffingen leidt de Brexit onvermijdelijk tot minder handel."

Bureaucratie
Tegelijk zorgt de Brexit voor een hoop bureaucratie, bijvoorbeeld door containers die vanuit de Rotterdamse haven naar Duitsland worden vervoerd maar eerst in Venlo moeten worden gecontroleerd. Daarvoor zijn in Venlo heel wat extra douaniers nodig, aldus Van den Akker.

Kansen
Hij denkt wel dat ook Limburg kan profiteren van het feit dat honderden bedrijven serieus denken over een oversteek van Engeland naar Nederland.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen