Overslaan en naar de inhoud gaan

Bedrijven dicht vanwege brand Blerick

Geplaatst opdinsdag 7 augustus 2018 - 9:39

De brand in het coatingbedrijf AHC Benelux in Blerick heeft ook gevolgen voor de naastgelegen bedrijven.

Veel werknemers van omliggende ondernemingen mochten een tijdje niet voorbij de afzetting die daar geformeerd was.

Hele dag
"Ik heb net met de politie gesproken en het zal waarschijnlijk de hele dag duren." Dat zegt een leidinggevende van het naastgelegen elektrotechnisch bedrijf dat op ongeveer tien meter van AHC Benelux ligt. "We zijn een dienstverlenend bedrijf en al onze spullen liggen op de zaak."

Lees ook: Brand Blerick onder controle, 'oranje gebied' verkleind

Vakantietijd
"Ik kan nog moeilijk inschatten wat de gevolgen voor ons zijn. Een gelukje is dat het vakantietijd is. Maar voor ons betekent het dat zo'n vijftien man hun werk vandaag niet kunnen doen." Veel werknemers komen richting het gebied om te kijken of ze aan het werk kunnen. "Dan maar koffie drinken bij mam," laat een werknemer weten.

Video: L1/1Limburg

Toegankelijk
Omstreeks 12:45 uur maakte de Veiligheidsregio bekend dat alleen nog AHC Benelux, het terrein en het naastgelegen pand nog afgezet zijn. De rest van het bedrijventerrein is dus weer toegankelijk.

Lees ook: Groot alarm om brand in Blerick: sirenes in omgeving gaan af

Grote brand
Om 02:30 uur brak er een grote brand uit bij coatingbedrijf AHC Benelux aan de Groot-Bollerweg in Blerick. Een gebied rondom de vuurhaard werd afgezet. Om 07:30 uur is het sein brand meester gegeven.

Volg 1Limburg op Instagram en blijf op de hoogte van het Limburgse nieuws.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen