Overslaan en naar de inhoud gaan

Bedrijfsleven roept op tot snelle verbreding hele A67

Geplaatst opdonderdag 27 september 2018 - 8:27

Er worden op het moment gesprekken gevoerd over de maatregelen die nodig zijn om de doorstroming op de A67 tussen Eindhoven en Venlo te verbeteren. Wat het bedrijfsleven betreft, moet de hele snelweg worden verbreed.

Een verbreding van de hele snelweg naar drie rijstroken in beide richtingen is volgens de ondernemersvereniging in Zuidoost-Brabant, VNO-NCW Brabant-Zeeland, de 'enige robuuste oplossing'. Dat zegt woordvoerder Jan van Mourik in het ED.

Weinig zinvol
Andere opties, zoals de snelweg vanuit Eindhoven tot Asten driebaans maken, is volgens Van Mourik weinig zinvol. "Want dan rijd je vervolgens bij Geldrop toch weer in een fuik", zegt de woordvoerder in de krant.

Een gefaseerde aanpak is wel bespreekbaar, waarbij eerst het stuk tot Asten wordt verbreed naar driebaans. "Maar dan moet die tweede fase, naar Venlo, wél zo snel mogelijk volgen", stelt Van Mourik.

Lees ook: Opnieuw harde roep om snelle aanpak 'ongeluksweg' A67

Gesprekken
Programmaraad Smartwayz, waarin meerdere betrokken partijen vertegenwoordigd worden, voert op dit moment nog gesprekken. Op 21 november zal ze haar advies uitspreken over de benodigde maatregelen. Verkeersminister Cora van Nieuwenhuizen zal daarna een besluit nemen over wat er met de snelweg moet gebeuren.

Duurt nog jaren
Op de snelweg tussen Venlo en Eindhoven gebeuren regelmatig ernstige ongelukken, waarbij vaak vrachtwagens betrokken zijn. Het verkeer staat op deze 'ongeluksweg' met enige regelmaat muurvast. Maar zelfs als wordt besloten om de hele snelweg tussen Eindhoven en Venlo te verbreden, zal het nog jaren duren voordat het extra asfalt er daadwerkelijk ligt.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen