Overslaan en naar de inhoud gaan

Bedrijf uit Swalmen verkocht meer dan 100 onveilige auto's

Geplaatst opwoensdag 20 juli 2016 - 10:42

Meer dan 100 auto's geleverd door een voormalig autobedrijf uit Swalmen zijn zo onveilig dat ze niet meer de weg op mogen.

Dat heeft de RDW woensdag bekend gemaakt. De dienst voor het wegverkeer riep in juni 259 auto's terug voor onderzoek. Dat gebeurde na een politie-inval bij het bedrijf.

Opnieuw gekeurd
Alle auto's zijn onderzocht met röntgenapparatuur. Meer dan de helft ervan bleek niet veilig te zijn of gerepareerd met gestolen onderdelen. De auto's moeten worden gerepareerd en opnieuw worden gekeurd, voordat ze weer de weg op mogen.

Geraffineerd
Volgens de RDW ging het malafide autobedrijf zeer geraffineerd te werk, waardoor de gebreken bij normale keuringen niet aan het licht kwamen.
De advocaat van het voormalige bedrijf zei eerder dat het gaat het om Duitse schade-auto's die na reparatie door de RDW zijn goedgekeurd.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen