Overslaan en naar de inhoud gaan

Bedrijf uit Landgraaf strijdt mee tegen coronavirus

Geplaatst opmaandag 30 maart 2020 - 6:00

Bioplastics uit Landgraaf werkt aan een alternatief om het tekort aan Roche-cartridges op te vangen.

Deze cartridges zijn nodig om mensen te kunnen testen op het coronavirus.

Roche
De Zwitserse farmaceut Roche kan niet aan de wereldwijde vraag naar dit product voldoen. Om die reden komt Bioplastics met een alternatief.

April
De firma uit Landgraaf brengt de alternatieve cartridge op 25 april op de markt, zo is op de website van het concern te lezen.

Instrumentarium
Bioplastics is onderdeel van de BIOzym Group en ontwikkelt instrumentarium voor toepassingen in medische, farmaceutische, forensische en veterinaire sectoren. Het bedrijf levert wereldwijd. De hoofdvestiging ligt in Landgraaf. Nevenvestigingen liggen in de Verenigde Staten en China.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen