Overslaan en naar de inhoud gaan

Bedrijf uit Landgraaf strijdt mee tegen coronavirus

Geplaatst opmaandag 30 maart 2020 - 6:00

Bioplastics uit Landgraaf werkt aan een alternatief om het tekort aan Roche-cartridges op te vangen.

Deze cartridges zijn nodig om mensen te kunnen testen op het coronavirus.

Roche
De Zwitserse farmaceut Roche kan niet aan de wereldwijde vraag naar dit product voldoen. Om die reden komt Bioplastics met een alternatief.

April
De firma uit Landgraaf brengt de alternatieve cartridge op 25 april op de markt, zo is op de website van het concern te lezen.

Instrumentarium
Bioplastics is onderdeel van de BIOzym Group en ontwikkelt instrumentarium voor toepassingen in medische, farmaceutische, forensische en veterinaire sectoren. Het bedrijf levert wereldwijd. De hoofdvestiging ligt in Landgraaf. Nevenvestigingen liggen in de Verenigde Staten en China.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen