Overslaan en naar de inhoud gaan

Bedrijf overleden projectontwikkelaar Van Pol op rand afgrond

Geplaatst opzaterdag 7 september 2019 - 8:19

Het bedrijf van de in juli overleden ondernemer Piet van Pol verkeert in grote problemen. Van Pol Beheer heeft uitstel van betaling gekregen tot eind volgende maand, maar het is de vraag of er tegen die tijd nog geen sprake is van een faillissement.

Dat bevestigt bewindvoerder Cristian Slegers.

Lees ook: Projectontwikkelaar Piet van Pol (75) overleden

Overleden voor uitspraak
Van Pol speelde jarenlang een hoofdrol in het strafproces tegen politicus Jos van Rey. In die zaak werd ook hij veroordeeld. Die veroordeling vocht de Roermondse projectontwikkelaar aan tot aan de Hoge Raad, maar uitgerekend op de dag van de uitspraak kwam hij te overlijden. Van Pol werd 75 jaar oud.

Geen opdrachten
De overleden projectontwikkelaar was enig aandeelhouder in Van Pol Beheer. Dat is echter niet de enige reden dat zijn bedrijf nu op een faillissement afstevent. "Deze neergang lijkt het gevolg te zijn van de politie-inval (in 2013, red.) en het daaropvolgende strafrechtelijke traject", vertelt bewindvoerder Slegers. "Hierdoor zijn nieuwe projecten en opdrachten uitgebleven en zijn liquiditeitsproblemen ontstaan."

Lees ook: Hoge Raad: voorwaardelijke celstraf Van Rey blijft overeind

Twee werknemers
Het bedrijf heeft surseance van betaling tot 29 oktober. Dan wordt bepaald of Van Pol Beheer definitief uitstel van betaling krijgt. Het is de insteek, legt Slegers uit, om vanuit de huidige situatie te zoeken naar een oplossing voor de lopende 'rechten en verplichtingen'. Op dit moment werken er nog twee mensen voor de bv.

Drie projecten
Hoe groot de schuld van het bedrijf is, weet Slegers nog niet. "Dit wordt nog geïnventariseerd." Hoewel de vennootschap geen eigen projecten heeft, is Van Pol Beheer via dochterbedrijven verbonden aan drie verschillende projecten. Slegers verzekert dat de surseance van betaling geen effect heeft op deze projecten.

Stem op de Lage Landenlijst!
Ga naar L1.nl/deLageLandenlijst

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen