Overslaan en naar de inhoud gaan

Bedrijf Milsbeek verdacht van breken sancties Rusland

Geplaatst opvrijdag 4 mei 2018 - 6:37

Het Openbaar Ministerie is een strafrechtelijk onderzoek gestart naar een bedrijf uit Milsbeek en zes andere firma's, die zouden hebben meegeholpen aan de bouw van een brug tussen het Russische vasteland en schiereiland de Krim.

Dat meldt het AD. Door mee te helpen aan de brug hebben de bedrijven internationale sancties verbroken.

Ook leidinggevenden
Zowel de bedrijven als de leidinggevenden zijn verdachten, meldt de krant. Justitie wil niet zeggen op welke bedrijven het onderzoek zich richt, maar in Milsbeek zou het gaan om Bijlard Hydrauliek.

Heihamers
Dat bedrijf maakt onder meer onderdelen voor heihamers, waarmee funderingspalen de grond in worden geslagen. Bijlard heeft onderdelen geleverd aan een tweede bedrijf uit Dodewaard, dat met de heihamers aan de slag is gegaan.

Lees ook: Milsbeeks bedrijf helpt bij bouw omstreden brug

Conflict
De vier kilometer lange brug is omstreden door het conflict tussen Rusland en Oekraïne. In 2010, toen de Krim nog Oekraïns was, besloten Rusland en Oekraïne om samen de brug te bouwen. Rusland begon in 2014 met de bouw, precies in de periode dat de twee landen in conflict raakten en Rusland de Krim bezette.

De brug zou nog deze maand in gebruik moeten worden genomen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen