Overslaan en naar de inhoud gaan

Bedrijf gaat rotondes in Maastricht onderhouden

Geplaatst opdinsdag 22 september 2015 - 7:32

De aanblik van de rotondes in Maastricht moet worden verbeterd. Daarom heeft de stad een contract gesloten met het bedrijf De Rotondespecialist.

Dat gaat het beheer en onderhoud doen van 27 rotondes en speurt tegelijkertijd naar sponsors voor de bekostiging van het werk.

Kritiek
Zeker de laatste maanden kwam er steeds meer kritiek op de staat van veel rotondes in Maastricht. Vanwege bezuinigingen schroefde de gemeente het onderhoud van de pleinen terug, wat meteen te zien was in het straatbeeld. De overeenkomst met De Rotondespecialist moet daarin verandering brengen.

27 stuks
Op 27 plekken in de stad neemt het in Zeist gevestigde bedrijf het beheer en onderhoud voor rekening. Door het vinden van sponsors hoopt De Rotondespecialist het prijskaartje dat daaraan hangt naar beneden te schroeven. Een beproefd recept, want De Rotondespecialist is al in ruim veertig gemeenten actief en wist al tientallen bedrijven te vinden voor sponsoring, waaronder grote namen als McDonald’s, De Hypotheker en HEMA.

Reclame
Volgens directeur Ingmar Verbeek van De Rotondespecialist is het niet de bedoeling dat rotondes één grote reclameuiting worden. "Het gaat om reclameborden van 50 centimeter hoog en 70 centimeter breed. Niet overheersend, maar wel groot genoeg. De sponsor moet uiteraard wel zichtbaar zijn."

Fleurige
Volgens Verbeek snijdt het mes van De Rotondespecialist aan meerdere kanten. "De gemeente Maastricht is af van het kostenpotje voor onderhoud, bedrijven kunnen zich profileren en voor de inwoners keren de fleurige en goed onderhouden rotondes terug. Niet dat die er in Maastricht allemaal slecht bij liggen, maar bij een aantal mag wel wat gebeuren."

De rotondes, waaronder blikvangers als Emmaplein en Tongerseplein, die onderhouden gaan worden door De Rotondespecialist, liggen verspreid over de hele stad.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Rotonde Halfweg bij Koningslust eerder klaar
Vrachtwagen rijdt lantaarn plat, verkeer omgeleid
Toch rotonde bij kruising Terracottalaan in Steyl
Ongeval Rotonde Auto Weert (8 november 2015)
Auto botst tegen betonblok op rotonde bij Weert
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen