Overslaan en naar de inhoud gaan

Bedrijf dat patent vergat aan te vragen failliet verklaard

Geplaatst opdinsdag 14 april 2020 - 16:09

Het niet-aanvragen van een patent op virtual reality-brillen resulteerde in het faillissement van het Maastrichtse cyberbedrijf Cinoptics Trading.

Dat laat de curator weten in het eerste faillissementsverslag.

Virtual Reality-brillen
Hoewel de precieze oorzaak van het faillissement volgens de curator nog in volle gang is, heeft het bestuur van het bedrijf het vergeten patent als hoofdreden opgegeven. Cinoptics Trading was namelijk een van de eerste bedrijven ter wereld die zogeheten virtual reality-brillen op de markt bracht. Deze werden met name verkocht aan medische bedrijven en defensie om trainingen mee te geven.

Google
"De ondernemingen hebben enige tijd ook met succes deze brillen verkocht, echter hebben zij nooit een patent aangevraagd omdat bestuurder er niet van op de hoogte was dat zijn product zou voldoen aan de vereisten voor een patent", staat in het verslag te lezen. Toen techreuzen als Google en HTC zich vervolgens ook op de productie van de gadgets gingen richten, was er voor het kleine Maastrichtse bedrijf geen concurreren meer aan. De activiteiten werden langzaamaan afgebouwd, wat resulteerde in het faillissement in maart.

Ingehaald
Volgens de directie van het bedrijf waren ze aanvankelijk erg succesvol, laat de curator weten. Het niet-aanvragen van het patent zorgde er uiteindelijk voor dat andere bedrijven ook met de uitvinding aan de haal konden. "Toen zijn ze qua technologie ingehaald door de grote spelers op de markt", aldus de curator.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen