Overslaan en naar de inhoud gaan

Bedrijf biedt hulp bij ontwikkelen medische innovaties

Geplaatst opdinsdag 21 mei 2019 - 22:37

Maastricht krijgt er zo'n 100 nieuwe banen bij door de komst van een nieuw bedrijf naar de Brightlands Health Campus.

Het bedrijf Medace BV is erin gespecialiseerd om medische bedrijven te helpen bij het ontwikkelen van nieuwe producten.

Zo werkt het
De bedrijven kunnen zich met een nieuw idee melden bij Medace. Het gaat dan bijvoorbeeld om toepassingen van biomedische materialen, implantaten, celtherapie en combinatieproducten (regeneratieve geneeskunde). Medace helpt de bedrijven vervolgens om het idee te vertalen in een verkoopbaar product. Klanten zijn bijvoorbeeld het academisch ziekenhuis in Maastricht, maar ook andere medische bedrijven op de Health Campus.

Nieuwe formule
Het concept van het bedrijf is in elk geval nieuw voor Nederland en volgens Medace zelf ook 'ver daarbuiten'. Bij investeerders is een bedrag van 7,4 miljoen euro opgehaald voor de nieuwe productielocatie in Maastricht.

Medace krijgt in Maastricht de mogelijkheid om twintig bedrijven of academische ontwikkeltrajecten tegelijk te begeleiden. In het nieuwe gebouw zijn diverse kantoorruimtes, cleanrooms en gespecialiseerde apparatuur te vinden. Het bedrijf levert verder gespecialiseerd personeel en het biedt opleidingen aan.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen