Overslaan en naar de inhoud gaan

Bedrijf biedt hulp bij ontwikkelen medische innovaties

Geplaatst opdinsdag 21 mei 2019 - 22:37

Maastricht krijgt er zo'n 100 nieuwe banen bij door de komst van een nieuw bedrijf naar de Brightlands Health Campus.

Het bedrijf Medace BV is erin gespecialiseerd om medische bedrijven te helpen bij het ontwikkelen van nieuwe producten.

Zo werkt het
De bedrijven kunnen zich met een nieuw idee melden bij Medace. Het gaat dan bijvoorbeeld om toepassingen van biomedische materialen, implantaten, celtherapie en combinatieproducten (regeneratieve geneeskunde). Medace helpt de bedrijven vervolgens om het idee te vertalen in een verkoopbaar product. Klanten zijn bijvoorbeeld het academisch ziekenhuis in Maastricht, maar ook andere medische bedrijven op de Health Campus.

Nieuwe formule
Het concept van het bedrijf is in elk geval nieuw voor Nederland en volgens Medace zelf ook 'ver daarbuiten'. Bij investeerders is een bedrag van 7,4 miljoen euro opgehaald voor de nieuwe productielocatie in Maastricht.

Medace krijgt in Maastricht de mogelijkheid om twintig bedrijven of academische ontwikkeltrajecten tegelijk te begeleiden. In het nieuwe gebouw zijn diverse kantoorruimtes, cleanrooms en gespecialiseerde apparatuur te vinden. Het bedrijf levert verder gespecialiseerd personeel en het biedt opleidingen aan.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen