Overslaan en naar de inhoud gaan

Bedreigingsvideo Wilders van YouTube vanwege Oppenheimer

Geplaatst opdonderdag 27 november 2014 - 21:43

De door de rechter als bedreigend aangemerkte video van rapper Hozny over Geert Wilders is niet meer te zien op het YouTube-kanaal van de muzikant.

De clip veroorzaakte ophef omdat een op Wilders lijkende man twee vuurwapens op het hoofd gezet krijgt. Aan het slot van de clip gaat het beeld op zwart en klinkt een schot.

Ruben L. Oppenheimer
De rapper zegt echter dat hij de video niet heeft weggehaald om de veroordeling voor bedreiging van Wilders, maar vanwege een schadevergoeding van duizenden euro's die hij moet betalen aan cartoonist Ruben L. Oppenheimer. Die had een zaak aangespannen omdat een tekening van zijn hand in de clip te zien was.

Links van het midden is de gewraakte tekening van Ruben L. Oppenheimer te zien.
Foto: Youtube

'Geen dreigement, maar kunst'
"Ik wil er geen hoofdpijn van", laat de rapper weten. Tegen de veroordeling voor bedreiging van Wilders is hij in beroep gegaan. Hozny is het er niet mee eens dat de video een dreigement was aan het adres van de PVV-leider. "Het was een reactie op de uitspraken van Wilders, zoals over de 'kopvoddentaks'. Ik wilde wat terugzeggen, door mijn kunst".

Youtube/Dumpert
Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

SP betaalt Oppenheimer schadevergoeding
Maandag kort geding Hiddema tegen cartoonist
hiddema oppenheimer
Hiddema gaat tot het gaatje in zaak Oppenheimer
Cartoonist Oppenheimer moet spotprent Hiddema rectificeren
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen