Overslaan en naar de inhoud gaan

Bedreiger Venlonaar blijft achter tralies

Geplaatst opvrijdag 18 januari 2019 - 16:36

De man die vastzit omdat hij wordt verdacht van ernstige bedreigingen aan het adres van een inwoner van Venlo, blijft nog twee weken vastzitten.

De rechter-commissaris heeft vrijdag zijn voorarrest verlengd. De 33-jarige verdachte uit Haarlem zit in beperkingen, wat betekent dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat.

Explosieven
De dreigementen tegen de Venlonaar waren zo ernstig dat de politie op Oudjaarsdag besloot om zware politiebewaking in te stellen voor een winkel aan de Bolwaterstraat. Er was onder meer gedreigd met explosieven.

Lees ook: Dreiging Venlo: verdachte aangehouden

Verbannen
Ook de bedreigingen aan het adres van de Venlonaar zelf namen politie, justitie en de burgemeester zeer zwaar op. Die laatste besloot zelfs om de man twee weken uit de stad te verbannen, om eventuele incidenten in Venlo te voorkomen.

Goederen
De bedreigde Venlonaar heeft een crimineel verleden en heeft ook tijd achter tralies doorgebracht. De man heeft volgens onderwereldfiguren 'een voorraad goederen met een aanzienlijke waarde' achtergehouden, en werd daarom bedreigd.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen