Overslaan en naar de inhoud gaan

Bedreigde Venlonaar mag de stad weer in

Geplaatst opzondag 13 januari 2019 - 14:17

De bedreigde Venlonaar die twee weken geleden door de burgemeester de stad uit werd gezet, mag weer terug.

Dat is zondag besloten.

Bedreiging
De man van 35 kreeg de bestuurlijke maatregel opgelegd nadat hij vanuit het criminele circuit werd bedreigd. De man heeft een verleden bij justitie maar heeft zijn straf uitgezeten. Een groep criminelen beschuldigt hem ervan achter de verdwijning te zitten van een 'partij goederen van grote waarde.'

Cordon
De dreiging was volgens politie, justitie en burgemeester zo groot dat op oudjaarsdag een grote politiemacht een cordon legde rond een winkel aan de Bolwaterstraat.

Lees ook: Criminelen dreigden met explosief in winkel Venlo

Nieuwe informatie
Burgemeester Antoin Scholten wilde afgelopen week het gebiedsgebod nog verlengen, maar heeft dat na overleg met justitie en politie niet gedaan. "Op basis van verkregen informatie is het nieuwe besluit genomen", schrijft de gemeente in een verklaring.

Wel blijft het winkelpand dat vanwege de dreigementen werd afgesloten en bewaakt, nog een week op slot.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen