Overslaan en naar de inhoud gaan

Bedreigde hommelsoort na tientallen jaren terug in Limburg

Geplaatst opwoensdag 17 juni 2020 - 21:21

Natuurliefhebbers hebben in Zuid-Limburg een heidehommel gezien. Het is voor het eerst na een afwezigheid van 53 jaar dat het insect in Limburg is waargenomen.

De hommel werd gezien en gefotografeerd bij Berg en Terblijt. Dat meldt de website Nature Today.

Ernstig bedreigd
De heidehommel is ernstig bedreigd. De dichtstbijzijnde plek waar het beestje ook voorkomt, is de Eifel in Duitsland. In Nederland komt de heidehommel ook voor in Drenthe, Friesland en Overijssel.

1967
Deze hommel werd in 1967 voor het laatst gezien in Limburg, toen bij Simpelveld. De waarneming bij Berg en Terblijt werd gedaan in Groeve Blom. In de afgelopen weken zijn ook drie voor Limburg nieuwe bijensoorten ontdekt.

Lees ook: Nieuwe bijensoort ontdekt in Zuid-Limburg

Lees ook: Nieuwe bijensoort strijkt neer in Limburg

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen