Overslaan en naar de inhoud gaan

Bedreigde burgemeester Voerendaal: 'Alles onder controle'

Geplaatst opzondag 18 maart 2018 - 13:49

Burgemeester Wil Houben van Voerendaal, die een paar weken geleden werd bedreigd met een vuurwapen, heeft veel steun gekregen. De burger hoeft zich geen zorgen te maken over de bedreigde burgervader.

"Ik voel me goed en heb alles onder controle", schrijft Houben op Facebook.

Gemaskerde man
De woning van Houben wordt sinds kort dag en nacht beveiligd. Dit nadat de burgemeester twee weken geleden op een kruispunt werd bedreigd door een gemaskerde man met een vuurwapen.

Lees ook: Nachtelijke beveiliging voor burgemeester Voerendaal

Streep
De bedreigde burgemeester blikt op Facebook uitgebreid terug op de afgelopen dagen. "Het is alweer een paar weken geleden en ik had er, eerlijk gezegd, al een streep onder getrokken", zegt hij.

Steun
Houben heeft uit het hele land reacties ontvangen. Vooral de mensen die zelf slachtoffer zijn geweest van bedreigingen en intimidaties, hebben een gevoelige snaar bij de burgemeester geraakt. "Van al die verhalen en de mensen die vol schieten als ze mij ontmoeten ben ik veel emotioneler dan de seconden dat ikzelf doelwit was. Ik heb enorm te doen met deze mensen en wil hen nog meer morele steun geven en toewensen dan ik heb gehad", schrijft Houben.

Lees ook: Bedreigde burgervader wil niet wijken voor terreur

Voorval
Verder bedankt hij de gemeente Voerendaal, de politie, justitie en de minister-president. "Ik weet me gesteund door heel veel mensen. Ik heb er alle vertrouwen in dat ik verder niet onder het voorval zal lijden."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen