Uiers melk koe zuivel

Steeds meer melkveehouders lijken uitgemolken

De melkveehouderij in Limburg bestaat over 20 jaar mogelijk niet meer. De animo voor jonge boeren om een melkveehouderij over te nemen is erg laag, blijkt uit een nieuw onderzoek.

Geert Wilders
Wilders doet aangifte om beschieten van zijn foto

Geert Wilders gaat aangifte doen vanwege een filmpje op Dumpert, waarop is te zien dat met een pistool meerdere malen wordt geschoten op een foto van hem. Een woordvoerder van de PVV-leider heeft dit laten weten.

Vijf minderjarigen gearresteerd voor gewapende overval

Er zijn vijf minderjarige jongens opgepakt voor een overval op een supermarkt in Vaals.

Eerbetoon aan bedreigde Limburgse diersoorten

Bij dierentuinen denken we vooral aan exotische diersoorten. Maar de natuur uit eigen omgeving is net zo interessant als de leeuwen en apen uit Afrika, dachten ze bij GaiaZoo in Kerkrade.

Mogelijk extra beveiliging bedreigde burgemeester na koop woonwagenkamp

De gemeente Voerendaal bekijkt of de beveiliging rond burgemeester Wil Houben verder moet worden opgeschroefd omdat de gemeente een stuk grond van een voormalige woonwagenlocatie wil aankopen.

vuurwapen
Bedreigde burgervader wil niet wijken voor terreur

Burgemeester Wil Houben van Voerendaal heeft er geen moment aan gedacht om te stoppen nadat hij met een pistool werd bedreigd.

Collega's geschokt door bedreiging burgemeester Voerendaal

Collega-burgemeesters reageren geschrokken op de ernstige bedreiging aan het adres van burgemeester Wil Houben van Voerendaal.

Gemaskerde man bedreigde burgemeester met vuurwapen

De burgemeester van Voerendaal, Wil Houben, is eind vorige maand met een vuurwapen bedreigd door een gemaskerde man.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten