Bisschop Harrie Smeets Lourdes 11 sep 2021

Zieke bisschop op bedevaart in Lourdes

De door een hersentumor ernstig zieke bisschop Harrie Smeets is dit weekeind in Lourdes op bedevaart.

John Eijssen loopt samen met de Stadsschutterij met het Stille Licht
Het stille licht van Maastricht: een mini-bedevaart

Elke dag loopt initiatiefnemer John Eijssen met een olielampje een kleine bedevaart. Samen met enkele leden van de stadsschutterij vertrekt hij vanuit de Cellebroederskapel, richting de Onze Lieve Vrouwebasiliek. Ze doen dit volledig in stilte, als moment van bezinning tijdens de coronatijd.

Bisschop heeft weer goede hoop op bedevaarten

Bisschop Harrie Smeets heeft goede hoop dat er deze zomer weer pelgrimstochten naar bijvoorbeeld Lourdes georganiseerd kunnen worden.

Sinti weer in Roermond voor bedevaart, bivakkeren langs A73

Een week lang bivakkeren Sintifamilies bij een boer op het land langs de A73 in verband met de jaarlijkse Sintibedevaart.

Video: 80ste editie van pelgrimstocht naar Banneux

De Kerstvoettocht van Valkenburg naar het bedevaartsoord Banneux in Belgiƫ vindt maandag plaats.

Meijel hoopt uit te groeien tot bedevaartsoord

Limburg is een bedevaartsoord rijker. Tenminste als het aan de initiatiefnemers van de kersverse Lourdesgrot in Meijel ligt.

Video: Traditionele pelgrimstocht naar Banneux

De traditionele Kerstvoettocht van Valkenburg naar het bedevaartsoord Banneux in Belgiƫ vindt zondag weer plaats.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten