Overslaan en naar de inhoud gaan

Bedelverbod Sittard en Geleen vanwege agressie en overlast

Geplaatst opwoensdag 16 december 2015 - 6:36

De gemeente Sittard- Geleen heeft een bedelverbod in de winkel- en uitgaansgebieden van Sittard en Geleen ingevoerd.

Dit omdat de politie een toename van het aantal bedelaars in de stadscentra ziet.

Weg versperren
Dat meldt het stadsbestuur in een brief aan de gemeenteraad van Sittard-Geleen. Volgens de polite zouden de bedelaars zich vaak hinderlijk of zelfs agressief gedragen. Dit gebeurt onder meer doordat bedelaars passanten aanklampen, intimideren, volgen of de weg versperren.

Overlast
Dit gaat dan weer vaak gepaard met overlast voor ondernemers en bewoners. Verder ziet de politie een relatie tussen enerzijds bedelarij en zakkenrollerij en anderzijds tussen bedelarij en personen die bij de daklozenopvang komen en in de Sittardse binnenstad verblijven.

Handhaven
Met het invoeren van een verbod op bedelarij in de winkel- en uitgaansgebieden van Sittard en Geleen krijgen handhavers meer handvatten om deze vorm van overlast te bestrijden.

Negentig euro
Een gemeentewoordvoerster laat weten dat bedelaars in de stadsdelen van Sittard en Geleen een boete van ongeveer negentig euro kan worden opgelegd.

19 meldingen
In totaal zijn er dit jaar negentien meldingen binnengekomen van bedelarij. Vorig jaar waren dat er slechts drie. "Er is sprake van een gat tussen de meldingen en de werkelijke aantallen van bedelarij", zegt de woordvoerster. Om hoeveel bedelaars het gaat, kon de woordvoerster niet zeggen.

Centrum
In het centrum van Geleen wordt in het gebied tussen Mauritslaan, Groenstraat en Rijksweg Centrum handhavend opgetreden. In het centrum van Sittard geldt het bedelverbod in het gebied tussen Holleweg, Brugstraat, Stationsplein, Elisabeth van Barstraat, Odasingel, President Kennedysingel, Leyenbroekerweg en Engelenkampstraat.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Sirene zwaailicht
Politieauto total loss na achtervolging in Sittard
Wifi
Gratis wifi in centra Sittard en Geleen
Vier wietplantages geruimd in Sittard-Geleen
Stroomstoring in Geleen en omgeving
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen