Overslaan en naar de inhoud gaan

Beddenzaak Geleen voortaan Hofleverancier

Geplaatst opvrijdag 17 mei 2019 - 12:00

Het begrip 'kingsize bed' krijgt vanaf vrijdag een extra betekenis voor de familie Van Aubel uit Geleen. Hun beddenzaak heeft nu het predicaat Hofleverancier.

Bedrijven moeten minimaal 100 jaar oud zijn en de ondernemers van onbesproken gedrag, willen ze deze koninklijke onderscheiding krijgen.

45 bedrijven
Deze maand viert Aubel-Coenen het 100-jarige bestaan. Vandaag kreeg het bedrijf uit handen van gouverneur Bovens het koninklijke wapen. Daarmee telt onze provincie nu, volgens het register van Hofleverancier.com, 45 bedrijven die het predicaat mogen voeren. Heel Nederland telt nu 428 hofleveranciers.

Vierde generatie
In mei 1919 begonnen Sjeng van Aubel uit Borgharen en Truus Coenen uit Neeritter hun zaak in Lutterade, in de buurt van de toen nieuwe staatsmijn Maurits. Nu geeft de vierde generatie Van Aubel leiding aan het bedrijf, dat nu gevestigd is op winkelboulevard Gardenz in Geleen. Ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan is een boekje uitgegeven, met het verhaal van de winkel en de ontwikkeling van Geleen.

Video: L1
Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag om 17:00 en 22:00 uur op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen