Overslaan en naar de inhoud gaan

Beddenzaak Geleen voortaan Hofleverancier

Geplaatst opvrijdag 17 mei 2019 - 12:00

Het begrip 'kingsize bed' krijgt vanaf vrijdag een extra betekenis voor de familie Van Aubel uit Geleen. Hun beddenzaak heeft nu het predicaat Hofleverancier.

Bedrijven moeten minimaal 100 jaar oud zijn en de ondernemers van onbesproken gedrag, willen ze deze koninklijke onderscheiding krijgen.

45 bedrijven
Deze maand viert Aubel-Coenen het 100-jarige bestaan. Vandaag kreeg het bedrijf uit handen van gouverneur Bovens het koninklijke wapen. Daarmee telt onze provincie nu, volgens het register van Hofleverancier.com, 45 bedrijven die het predicaat mogen voeren. Heel Nederland telt nu 428 hofleveranciers.

Vierde generatie
In mei 1919 begonnen Sjeng van Aubel uit Borgharen en Truus Coenen uit Neeritter hun zaak in Lutterade, in de buurt van de toen nieuwe staatsmijn Maurits. Nu geeft de vierde generatie Van Aubel leiding aan het bedrijf, dat nu gevestigd is op winkelboulevard Gardenz in Geleen. Ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan is een boekje uitgegeven, met het verhaal van de winkel en de ontwikkeling van Geleen.

Video: L1
Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen