Overslaan en naar de inhoud gaan

Beddenzaak Geleen voortaan Hofleverancier

Geplaatst opvrijdag 17 mei 2019 - 12:00

Het begrip 'kingsize bed' krijgt vanaf vrijdag een extra betekenis voor de familie Van Aubel uit Geleen. Hun beddenzaak heeft nu het predicaat Hofleverancier.

Bedrijven moeten minimaal 100 jaar oud zijn en de ondernemers van onbesproken gedrag, willen ze deze koninklijke onderscheiding krijgen.

45 bedrijven
Deze maand viert Aubel-Coenen het 100-jarige bestaan. Vandaag kreeg het bedrijf uit handen van gouverneur Bovens het koninklijke wapen. Daarmee telt onze provincie nu, volgens het register van Hofleverancier.com, 45 bedrijven die het predicaat mogen voeren. Heel Nederland telt nu 428 hofleveranciers.

Vierde generatie
In mei 1919 begonnen Sjeng van Aubel uit Borgharen en Truus Coenen uit Neeritter hun zaak in Lutterade, in de buurt van de toen nieuwe staatsmijn Maurits. Nu geeft de vierde generatie Van Aubel leiding aan het bedrijf, dat nu gevestigd is op winkelboulevard Gardenz in Geleen. Ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan is een boekje uitgegeven, met het verhaal van de winkel en de ontwikkeling van Geleen.

Video: L1
Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen