Overslaan en naar de inhoud gaan

Bedankgebed voor zorgpersoneel bij moskee

Geplaatst opvrijdag 3 april 2020 - 17:56

Verschillende imams in Nederland bedankten vrijdag tijdens het vrijdagmiddaggebed het zorgpersoneel in Nederland. Dat gebeurde ook bij de Nour-moskee in Heerlen.

Door de coronamaatregelen is de moskee gesloten, maar via een geluidsverbinding konden moslims buiten toch het gebed volgen.

Kussen en knuffelen
"Het is lastig voor de mensen want de moskee is voor velen een plek waar ze bijna dagelijks komen. Daarnaast houden mensen in onze cultuur erg van kussen en knuffelen, maar dat kan nu niet. En dat accepteren ze", zegt woordvoerder Amine Oulad Lmaroudia van de moskee.

Video: L1

Politie
Het is voor de eerste keer tijdens de coronacrisis dat de moslims samen bidden. De andere gebeden worden thuis gedaan. Maar vandaag staan enkele tientallen mensen buiten de moskee om de smeekbede van de imam voor het zorgpersoneel in het hele land te volgen. De politie komt een kijkje nemen en is niet zo blij met hoe enkele volgers er mee omgaan, omdat niet iedereen zich aan de regel van anderhalve meter afstand houdt. Als de agenten de mensen daarop wijst, begrijpen ze dat. "Maar dit kan eigenlijk niet, dan kun je net zo goed een concert organiseren", zegt een van de agenten.

Imam
De actie werd op meerdere plekken in Nederland gehouden. In Heerlen heeft imam Mohammed Taouil toch wel moeite met deze werkwijze. "We proberen contact te houden met de mensen via mail en app, maar het is toch wel lastig. Maar ik denk dat we snel uit deze crisis komen", voorspelt de imam.

gebed3

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen