Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Beautybank eist naamsverandering van naamgenoot in Venlo

Geplaatst opvrijdag 19 april 2019 - 21:42

De landelijke naamgenoot van de Beautybank in Venlo eist naamsverandering. De landelijk actieve organisatie wil niet dat het Venloos equivalent meelift op het succes onder dezelfde naam.

"Wij moeten knokken om onszelf te laten zien en zij liften met ons mee", zegt Karin Edwards van de landelijke Beautybank. "Wat wij hebben opgebouwd, willen wij niet laten afbreken door een, hoe goed bedoeld ook, initiatief dat anders opereert dan wij."

Juridische stappen
Het Venloos initiatief geeft toe dat het een dommigheid is dat het bestuur de naam niet eerst heeft gecheckt. Ze werden vrijdagmiddag gebeld door de oprichtster van de landelijke organisatie. "Die vroeg of we per direct de naam wilden veranderen", zegt Tamara Westheim van de Venlose Beautybank.

Lees ook: Geen geld voor de kapper? De beautybank neemt die zorg weg

Beraad in Venlo
Omdat het Venlose initiatief nog maar vijf maanden bestaat, verwacht Westheim dat een naamswijziging de best passende oplossing is. "Maar dat wil ik eerst overleggen met de initiatiefneemster Jill Simon."

'Stapje verder'
In de naam mag dan misschien geen verschil zitten, maar toch is de werkwijze van beide beautybanken anders. "Door mensen een flesje shampoo te geven en de haren te knippen zijn mensen niet geholpen", zegt Karin
Edwards van de landelijke BeautyBank. "Wij zetten een stap verder en investeren in eigenwaarde en zelfvertrouwen. Niet iets geven om de volgende week weer terug te komen", refereert ze aan het Venloos concept.

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen