Overslaan en naar de inhoud gaan

Beautybank eist naamsverandering van naamgenoot in Venlo

Geplaatst opvrijdag 19 april 2019 - 21:42

De landelijke naamgenoot van de Beautybank in Venlo eist naamsverandering. De landelijk actieve organisatie wil niet dat het Venloos equivalent meelift op het succes onder dezelfde naam.

"Wij moeten knokken om onszelf te laten zien en zij liften met ons mee", zegt Karin Edwards van de landelijke Beautybank. "Wat wij hebben opgebouwd, willen wij niet laten afbreken door een, hoe goed bedoeld ook, initiatief dat anders opereert dan wij."

Juridische stappen
Het Venloos initiatief geeft toe dat het een dommigheid is dat het bestuur de naam niet eerst heeft gecheckt. Ze werden vrijdagmiddag gebeld door de oprichtster van de landelijke organisatie. "Die vroeg of we per direct de naam wilden veranderen", zegt Tamara Westheim van de Venlose Beautybank.

Lees ook: Geen geld voor de kapper? De beautybank neemt die zorg weg

Beraad in Venlo
Omdat het Venlose initiatief nog maar vijf maanden bestaat, verwacht Westheim dat een naamswijziging de best passende oplossing is. "Maar dat wil ik eerst overleggen met de initiatiefneemster Jill Simon."

'Stapje verder'
In de naam mag dan misschien geen verschil zitten, maar toch is de werkwijze van beide beautybanken anders. "Door mensen een flesje shampoo te geven en de haren te knippen zijn mensen niet geholpen", zegt Karin
Edwards van de landelijke BeautyBank. "Wij zetten een stap verder en investeren in eigenwaarde en zelfvertrouwen. Niet iets geven om de volgende week weer terug te komen", refereert ze aan het Venloos concept.

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen