Overslaan en naar de inhoud gaan

Beademingsapparaat Panningen: Wereldwijde interesse

Geplaatst opdonderdag 26 maart 2020 - 15:57

Het beademingsapparaat voor coronapatiënten dat is ontwikkeld door een bedrijf uit Panningen kan rekenen op wereldwijde belangstelling.

Het bedrijf maakt normaal gesproken speciale LED-verlichting, maar besloot in deze tijd iets te willen doen voor zieke medemensen.

Mensenlevens redden
De reguliere opdrachten voor het verlichtingsbedrijf Stogger liggen door de coronacrisis stil. Het zette de ingenieurs aan het denken waarna gekozen werd voor iets dat mensenlevens kan redden; een beademingsapparaat.

Radboud
Bij de ontwikkeling is steeds overleg gevoerd met het Radboudziekenhuis in Nijmegen. Volgens ingenieur Pieter Peeters was dat contact al gelegd. 'We waren in het Radboud bezig met een ander project. Die contacten hebben we goed gebruikt voor het ontwikkelen van een betaalbaar beademingsapparaat'.

Lees ook: Lichtspecialist in Panningen aan wieg beademingsapparaat

Gestript
De kosten van de Ventilator PAL liggen rond de 370 euro. 'Het apparaat is gestript van alle extra's, maar doet wat het moet doen; mensen automatisch zuurstof geven'. zegt Peeters. Het ademhalingsapparaat is nog niet gecertificeerd, maar dat is volgens Peeters nu niet nodig. 'Ik vergelijk dat met een drenkeling. Als iemand in het water springt om deze te redden vraag je ook niet naar zijn zwemdiploma'.

Namaken
Het is de bedoeling er samen met partners in eerste instantie duizend te maken. Dat moet volgens ontwikkelaar Stefan Dorssers lukken. 'We hebben zoveel hulp aangeboden gekregen en ook bedrijven die met ons in zee willen gaan, dus dat komt zeker goed'. Hoeveel er uiteindelijk moeten worden gemaakt is nog onduidelijk. 'Van ons mogen mensen het gewoon over de hele wereld namaken'. zegt Dorssers. 'Het gaat erom dat het de zieke mensen helpt en dat er levens mee worden gered'.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Jouw videoboodschap op L1 TV.

Stuur je zelfgemaakte video via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
Juist in deze onzekere tijd speelt veiligheid een grote rol. Houd het veilig in uw winkel!

Wij zijn er voor u in deze onwerkelijke tijd, zodat uzelf, uw personeel én uw klanten een veilig gevoel hebben. Wilt u advies of kunt u wel wat hulp gebruiken om veiligheid te handhaven? Wij staan voor u klaar. Ons beveiligingspersoneel ondersteunt u op het gebied van crowd management, om de klantenstroom in uw winkel te managen. Bovendien kunt u ons inschakelen als een extra toeziend oog in de winkel, zodat uw eigen personeel niet bloot wordt gesteld aan agressie of onbegrip van bezoekers.

Ontdek wat wij voor u kunnen betekenen
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Uitgelicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV

Wie wil jij een hart onder de riem steken? Stuur je filmpje naar L1 TV via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

De videoboodschappen worden gedurende de hele dag op L1 TV uitgezonden.

Voor je opa, oma, familie of vrienden...
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:40 op L1 TV
AvondGasten: corona in Limburg
Uitgelicht
AvondGasten: corona in Limburg

L1 gaat in samenwerking met Zuyderland en andere Limburgse zorginstellingen een extra programma uitzenden waarbij we ingaan op vragen rond het coronavirus.

Er zullen medische experts aanschuiven antwoord geven op de belangrijkste zaken in de bestrijding van het virus. Daarbij geven ze ook preventietips, lichten ze maatregelen toe in hun eigen instellingen en beantwoorden ze de belangrijkste vragen van de kijkers.

Iedere avond om 18:00 op L1 TV, met een herhaling om 21:00.

Stel hier je vraag over corona
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen