Boer

CDA verliest terrein, maar blijft groot bij Limburgse boeren

Het christendemocratische CDA heeft landelijk gezien terrein verloren, maar kan nog wel rekenen op stemmen van Limburgse boeren tijdens de Tweede Kamerverkiezingen.

ANP-428980673 (eenmalig gebruik) verkiezingen, stembiljet, kieslijst, ouderen, stemmen per post
Wie zijn de Limburgse kandidaten van kleine partijen?

Veruit de meeste stemmen gaan woensdag 17 maart naar de grote partijen. Daarnaast zijn er kleinere partijen die een gooi doen naar een of meer kamerzetels. Op de kieslijsten van enkele van die, vaak nieuwe partijen prijken ook namen van Limburgse kandidaten. Wie zijn zij en wat zijn hun idealen?

Brand Kasteel Limbricht gooit roet in feestje van eigenaar

Eigenaar van Kasteel Limbricht Igor Stel was maandagavond een feestje aan het vieren toen er plotseling brand uitbrak in de keuken van zijn bedrijf.

Limburgse restaurants voeren doggybags in

In Amerika is het de normaalste zaak van de wereld, maar in Nederland komt het nog nauwelijks voor: de doggybag. Maar wie zijn of haar bord niet leeg heeft, kan binnenkort ook in Limburgse restaurants het eten mee naar huis krijgen.

Maastricht krijgt toonaangevende bieropleiding

In Maastricht kunnen bierliefhebbers zich inschrijven voor een heuse bieropleiding. Als je deze hebt afgerond mag je jezelf bierambassadeur of zelfs biersommelier noemen.

Kleine bierbrouwerijen beginnen gezamenlijke webshop

Kleine bierbrouwerijen gaan elkaar helpen bij de verkoop van hun bieren aan horecazaken en slijterijen. Om hun producten beter onder de aandacht te brengen, beginnen ze gezamenlijk een webshop.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten