Overslaan en naar de inhoud gaan

Bayer in Nunhem investeert miljoenen in nieuwbouw

Geplaatst opdinsdag 3 oktober 2017 - 14:40

Bayer, het voormalige Nunhems Zaden, gaat fors uitbreiden. Het bedrijf in Nunhem gaat de komende jaren 50 miljoen euro investeren.

Dat is de grootste investering die het bedrijf in haar 101-jarig bestaan heeft gedaan.

Voetbalvelden
Dinsdag gaat de eerste schop de grond in voor een nieuwbouw van vier hectare, dus ongeveer negen voetbalvelden. Het gaat om 2,5 hectare nieuwe veredelingskassen en 1,7 hectare gebouwen voor onder andere opslag en transport. De uitbreiding is volgens het bedrijf nodig om in te kunnen spelen op de groeiende vraag naar 'verse en gezonde groenten.'

20 hectare kassen
De uitbreiding is slechts het begin. In de komende jaren moeten 20 hectare nieuwe kassen erbij komen in Midden-Limburg. Die zijn voorzien van de modernste snufjes. Ook wordt er waterbassin van 2,5 hectare gebouwd en een parkeerplaats voor 230 auto’s.

Rotonde
De nieuwbouw komt tegenover de huidige locatie van Bayer. De provincie Limburg heeft daarom samen met Bayer de Napoleonsbaan aangepast. Daar is een rotonde aangelegd om de verkeersveiligheid te vergroten.

Tijdelijke actie: Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg‌ en maak kans op kaarten Bilzen Mysteries

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen