Overslaan en naar de inhoud gaan

Baudet blijft: Statenfractie FvD Limburg brokkelt verder af

Geplaatst opvrijdag 4 december 2020 - 20:30

De Limburgse Statenfractie van Forum voor Democratie (FvD) brokkelt verder af. Nadat eerder deze week twee van de zeven Statenleden al uit de partij gestapt waren, laat vrijdagavond een derde Statenlid, Bart Smeets, weten ook op te stappen nu Baudet het ledenreferendum gewonnen heeft en aanblijft.

Smeets laat wel weten de formele bevestiging van de uitslag van de ledenraadpleging nog af te wachten. Mocht dan blijken dat Baudet inderdaad partijleider en fractievoorzitter blijft, stapt hij officieel op.

Lees ook: Fractie Forum voor Democratie Limburg verscheurd

Twijfelaar 1: Nico Vinck
Een vierde statenlid overweegt om uit de partij te stappen, als Baudet de komende dagen te veel op de voorgrond treedt. Dit Statenlid, Nico Vincken, wil alleen lid blijven als Baudet een rol op de achtergrond speelt. "Wordt hij daadwerkelijk partijleider, dan voeg ik me bij degenen die opgestapt zijn", liet hij vrijdagavond weten.

Twijfelaar 2: Ruby Driessen
Vice-fractievoorzitter Ruby Driessen besluit begin volgende week of hij lid blijft van FvD. Hij wil in het weekend alles voor zichzelf op een rijtje zetten. "76 procent van de stemmen is onmiskenbaar winst voor Thierry. Tegelijk heeft bijna een kwart niet op hem gestemd. En ook die leden moeten serieus worden genomen”, zo reageert Driessen.

"Gaat Forum ook kritisch naar zichzelf kijken of gaan we blind één richting uit", aldus Driessen die zich op dit moment ‘een oprechte twijfelaar’ noemt. Zo vindt hij het van belang hoe het nieuwe bestuur eruit gaat zien. Of daar ook verschillende meningen in aan bod komen. "Het is gezond als een partij in balans is", zo Driessen.

Twijfelaar 3: Roel Westhoff
Forum-Statenlid Roel Westhoff zegt te neigen naar opstappen maar er nog niet helemaal uit te zijn. "Ik heb niet veel vertrouwen in Baudet als leider van de partij. Daar vind ik hem niet geschikt voor, daarvoor is hij te licht. Hij kan heel goed mensen enthousiasmeren. Maar dat is wat anders", zo stelt Westhoff. Hij noemt het 'zeer triest' hoe het de afgelopen is gegaan met Forum.

Kerseboom blijft
Fractievoorzitter Simone Kerseboom liet eerder al weten voorlopig in ieder geval wel lid te blijven van Forum voor Democratie. Zij wil de ontwikkelingen de komende weken afwachten.

Ruud Burlet
Een week geleden stapte de Limburgse FvD-gedeputeerde Ruud Burlet al uit de partij uit onvrede met gedrag en houding van Baudet.

Ondanks dat drie van de zeven statenleden de partij hebben verlaten, willen de zeven wel samen verder als fractie in het Limburgs Parlement.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Week van de Topvrouwen bij L1

Op donderdag 22 april wordt bekend wie de nieuwe Topvrouw van Limburg 2020-2021 is. Dat gebeurt tijdens een speciale live-uitzending van L1 vanuit de Muziekgieterij in Maastricht.

De finalisten zijn de Venlose advocaat Hayat Barrahmun (Boels Zanders Advocaten), Maria Jacobs (CEO van het Maastrichtse bestralingsinstituut Maastro) en Esther Paulus-Maalsté (storemanager van De Bijenkorf Maastricht). Het drietal is door een onafhankelijke jury uit een groot aantal kandidaten gekozen.

Stem nu: wie wordt de Topvrouw Limburg 2020-2021?
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen