Overslaan en naar de inhoud gaan

Baudet blijft: Statenfractie FvD Limburg brokkelt verder af

Geplaatst opvrijdag 4 december 2020 - 20:30

De Limburgse Statenfractie van Forum voor Democratie (FvD) brokkelt verder af. Nadat eerder deze week twee van de zeven Statenleden al uit de partij gestapt waren, laat vrijdagavond een derde Statenlid, Bart Smeets, weten ook op te stappen nu Baudet het ledenreferendum gewonnen heeft en aanblijft.

Smeets laat wel weten de formele bevestiging van de uitslag van de ledenraadpleging nog af te wachten. Mocht dan blijken dat Baudet inderdaad partijleider en fractievoorzitter blijft, stapt hij officieel op.

Lees ook: Fractie Forum voor Democratie Limburg verscheurd

Twijfelaar 1: Nico Vinck
Een vierde statenlid overweegt om uit de partij te stappen, als Baudet de komende dagen te veel op de voorgrond treedt. Dit Statenlid, Nico Vincken, wil alleen lid blijven als Baudet een rol op de achtergrond speelt. "Wordt hij daadwerkelijk partijleider, dan voeg ik me bij degenen die opgestapt zijn", liet hij vrijdagavond weten.

Twijfelaar 2: Ruby Driessen
Vice-fractievoorzitter Ruby Driessen besluit begin volgende week of hij lid blijft van FvD. Hij wil in het weekend alles voor zichzelf op een rijtje zetten. "76 procent van de stemmen is onmiskenbaar winst voor Thierry. Tegelijk heeft bijna een kwart niet op hem gestemd. En ook die leden moeten serieus worden genomen”, zo reageert Driessen.

"Gaat Forum ook kritisch naar zichzelf kijken of gaan we blind één richting uit", aldus Driessen die zich op dit moment ‘een oprechte twijfelaar’ noemt. Zo vindt hij het van belang hoe het nieuwe bestuur eruit gaat zien. Of daar ook verschillende meningen in aan bod komen. "Het is gezond als een partij in balans is", zo Driessen.

Twijfelaar 3: Roel Westhoff
Forum-Statenlid Roel Westhoff zegt te neigen naar opstappen maar er nog niet helemaal uit te zijn. "Ik heb niet veel vertrouwen in Baudet als leider van de partij. Daar vind ik hem niet geschikt voor, daarvoor is hij te licht. Hij kan heel goed mensen enthousiasmeren. Maar dat is wat anders", zo stelt Westhoff. Hij noemt het 'zeer triest' hoe het de afgelopen is gegaan met Forum.

Kerseboom blijft
Fractievoorzitter Simone Kerseboom liet eerder al weten voorlopig in ieder geval wel lid te blijven van Forum voor Democratie. Zij wil de ontwikkelingen de komende weken afwachten.

Ruud Burlet
Een week geleden stapte de Limburgse FvD-gedeputeerde Ruud Burlet al uit de partij uit onvrede met gedrag en houding van Baudet.

Ondanks dat drie van de zeven statenleden de partij hebben verlaten, willen de zeven wel samen verder als fractie in het Limburgs Parlement.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen