Overslaan en naar de inhoud gaan

Baudet blijft: Statenfractie FvD Limburg brokkelt verder af

Geplaatst opvrijdag 4 december 2020 - 20:30

De Limburgse Statenfractie van Forum voor Democratie (FvD) brokkelt verder af. Nadat eerder deze week twee van de zeven Statenleden al uit de partij gestapt waren, laat vrijdagavond een derde Statenlid, Bart Smeets, weten ook op te stappen nu Baudet het ledenreferendum gewonnen heeft en aanblijft.

Smeets laat wel weten de formele bevestiging van de uitslag van de ledenraadpleging nog af te wachten. Mocht dan blijken dat Baudet inderdaad partijleider en fractievoorzitter blijft, stapt hij officieel op.

Lees ook: Fractie Forum voor Democratie Limburg verscheurd

Twijfelaar 1: Nico Vinck
Een vierde statenlid overweegt om uit de partij te stappen, als Baudet de komende dagen te veel op de voorgrond treedt. Dit Statenlid, Nico Vincken, wil alleen lid blijven als Baudet een rol op de achtergrond speelt. "Wordt hij daadwerkelijk partijleider, dan voeg ik me bij degenen die opgestapt zijn", liet hij vrijdagavond weten.

Twijfelaar 2: Ruby Driessen
Vice-fractievoorzitter Ruby Driessen besluit begin volgende week of hij lid blijft van FvD. Hij wil in het weekend alles voor zichzelf op een rijtje zetten. "76 procent van de stemmen is onmiskenbaar winst voor Thierry. Tegelijk heeft bijna een kwart niet op hem gestemd. En ook die leden moeten serieus worden genomen”, zo reageert Driessen.

"Gaat Forum ook kritisch naar zichzelf kijken of gaan we blind één richting uit", aldus Driessen die zich op dit moment ‘een oprechte twijfelaar’ noemt. Zo vindt hij het van belang hoe het nieuwe bestuur eruit gaat zien. Of daar ook verschillende meningen in aan bod komen. "Het is gezond als een partij in balans is", zo Driessen.

Twijfelaar 3: Roel Westhoff
Forum-Statenlid Roel Westhoff zegt te neigen naar opstappen maar er nog niet helemaal uit te zijn. "Ik heb niet veel vertrouwen in Baudet als leider van de partij. Daar vind ik hem niet geschikt voor, daarvoor is hij te licht. Hij kan heel goed mensen enthousiasmeren. Maar dat is wat anders", zo stelt Westhoff. Hij noemt het 'zeer triest' hoe het de afgelopen is gegaan met Forum.

Kerseboom blijft
Fractievoorzitter Simone Kerseboom liet eerder al weten voorlopig in ieder geval wel lid te blijven van Forum voor Democratie. Zij wil de ontwikkelingen de komende weken afwachten.

Ruud Burlet
Een week geleden stapte de Limburgse FvD-gedeputeerde Ruud Burlet al uit de partij uit onvrede met gedrag en houding van Baudet.

Ondanks dat drie van de zeven statenleden de partij hebben verlaten, willen de zeven wel samen verder als fractie in het Limburgs Parlement.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen