Overslaan en naar de inhoud gaan

Battaglin pakt ritzege Giro, Dumoulin nog steeds tweede

Geplaatst opwoensdag 9 mei 2018 - 17:53

De Italiaan Enrico Battaglin heeft de vijfde etappe van de Ronde van Italië gewonnen.

De rit ging over een glooiend parcours van Agrigento naar Santa Ninfa over 153 kilometer. Battaglin, die rijdt voor het Nederlandse LottoNL-Jumbo, versloeg in de sprint bergop zijn landgenoot Giovanni Visconti en de Portugees José Goncalves. De Nederlander Maurits Lammertink werd achtste.

Roze
De leiderstrui blijft in handen van de Australiër Rohan Dennis. Tom Dumoulin volgt op één seconde, de Brit Simon Yates is derde op 17 tellen.

Vijf ritten ver
Battaglin
was dinsdag in een enigszins vergelijkbare aankomst al derde achter ritwinnaar Tim Wellens. De Belg werd nu zesde. Voor de 28-jarige Italiaan was het zijn vierde zege als beroepsrenner. Twee keer eerder won hij een rit in de Giro: in 2013 en 2014. "We zijn vijf ritten ver en ik ben al een keer derde en een keer eerste geworden. Ik hoop zo door te gaan", zei Battaglin.

Kopgroep
In de viermanskopgroep die kort na de start ontstond, hadden twee renners van Trek plaatsgenomen. Het was precies zeven jaar geleden dat de Belg Wouter Weylandt, in het eerste jaar van het bestaan van de ploeg, overleed na een val in de Giro. De Luxemburger Laurent Didier en de Ier Ryan Mullen mikten op een eerbetoon, maar wisten ook dat er in de finale geen cadeaus worden uitgedeeld.

Valpartij
Toen de achtervolging serieus op gang kwam, zakte de voorsprong snel en bleef alleen de Italiaan Andrea Vendrame voorop over. Een valpartij in het peloton - met oponthoud voor onder anderen de Italiaan Domenico Pozzovivo en de Colombiaan Jarlinson Pantano - deed het tempo even stokken. Maar in dalende lijn richting de laatste twee lastige kilometers was het gebeurd met de Italiaan. De Belg Tosh van der Sande nestelde zich op kop voor zijn kopman Wellens, maar de Belgen hadden geen antwoord op Visconti die de sprint aanging maar Battaglin zag passeren.

Donderdag volgt de derde en laatste rit op Sicilië. De finish ligt op de flanken van de vulkaan Etna.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen