Overslaan en naar de inhoud gaan

Bassala Sambou vertrekt bij Fortuna Sittard

Geplaatst opdonderdag 27 januari 2022 - 18:23

Bassala Sambou vertrekt bij Fortuna Sittard. De aanvaller vertrekt naar het Engelse Crewe Alexandra.

Sambou had nog tot komende zomer een contract bij de Sittardenaren.

Randers FC
Sambou kwam in 2019 terecht bij Fortuna Sittard nadat hij overkwam van Everton. In zijn eerste seizoen was hij direct een van de vaste basisspelers. De centrumspits scoorde drie keer dat seizoen. In maart 2020 werd de competitie stopgezet vanwege het coronavirus. In het nieuwe seizoen was Sambou zijn basisplaats kwijt. In oktober werd hij dan ook verhuurd aan het Deense Randers FC. Daar moest hij het vooral doen met invalbeurten.

Drie doelpunten
Afgelopen zomer keerde hij weer terug in Sittard, maar ook dit seizoen kwam hij weinig in actie. In vijf duels mocht hij in de basis starten, maar doelpunten scoren deed hij niet. In 2,5 jaar heeft hij uiteindelijk 37 duels gespeeld voor Fortuna, waarin hij drie keer scoorde.

League One
In Engeland gaat Sambou spelen op het derde niveau, want Crewe Alexandra komt namelijk uit in de League One. De ploeg uit Crewe staat op de 22ste plaats en is aan het strijden tegen degradatie. De achterstand op een 'veilige plaats' is zes punten.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen