Overslaan en naar de inhoud gaan

Basketballers onder 16 ongeslagen naar EK-kwartfinale

Geplaatst opdinsdag 13 augustus 2019 - 22:58

De Nederlandse basketballers onder de 16 jaar hebben ongeslagen de kwartfinale van het EK in de B-divisie bereikt.

Het team van bondscoach Radenko Varagic, ook hoofdcoach van de Basketbal Academie Limburg in Weert, moest het in Podgorica opnemen tegen Ierland en leek lang de eerste nederlaag van het toernooi te gaan lijden.

Achterstand
Oranje met Nino Vrencken, Armin Srojil, Aramis Verhoeven en Odin Verhoeven van BAL stond na het eerste kwart met 19-17 voor, maar keek halverwege de wedstrijd tegen een 39-30 achterstand aan.

Ieren overklast
In het derde kwart kwamen de Nederlandse jonkies sterk terug en begonnen met twee punten achterstand (53-55) aan het slot. Daarin overklasten de mannen van Varagic hun Ierse leeftijdsgenoten en sloten het duel en de poulefase af met een 83-77 overwinning.

Het Nederlandse team moet het donderdag in de kwartfinale in de Montenegrijnse hoofdstad opnemen tegen Bulgarije.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen