Overslaan en naar de inhoud gaan

Basketballers BAL opnieuw de bietenbrug op

Geplaatst opzaterdag 2 februari 2019 - 22:19

Hekkensluiter Basketbal Academie Limburg heeft zaterdagavond in Friesland de zesde nederlaag op rij geïncasseerd.

Aris Leeuwarden, zelf ook één van de zwakkere broeders in de Dutch Basketball League, was met 72-53 te sterk.

Achterstand
Het zag er na de eerste periode bepaald niet rampzalig uit voor BAL, getuige de 22-17 achterstand die op het scorebord stond. De doelpuntenproductie van de ploeg uit Weert stokte vervolgens, waardoor het halverwege 35-25 stond in het voordeel van de Friese ploeg stond.

Onafwendbaar
Dat BAL opnieuw niet aan het langste eind zou gaan trekken, werd in periode drie duidelijk. Aris bouwde de voorsprong uit naar 56-36 en dus wist BAL dat nederlaag nummer negentien van het seizoen zich aandiende. De laatste periode was dan wel een prooi voor de Limburgse formatie (16-17), maar een nieuwe zeperd bleek onafwendbaar: 72-53.

Laatste
De ploeg van coach Radenko Varagić blijft logischerwijs de onbetwiste nummer tien en dus laatst van de competitie. Met een schamele 6 punten uit 21 duels heeft de ploeg vier punten minder weten te vergaren dan nummer voorlaatst Feyenoord. Aris Leeuwarden, de tegenstander van zaterdag, blijft achtste.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen