Overslaan en naar de inhoud gaan

Basketballers BAL opnieuw de bietenbrug op

Geplaatst opzaterdag 2 februari 2019 - 22:19

Hekkensluiter Basketbal Academie Limburg heeft zaterdagavond in Friesland de zesde nederlaag op rij geïncasseerd.

Aris Leeuwarden, zelf ook één van de zwakkere broeders in de Dutch Basketball League, was met 72-53 te sterk.

Achterstand
Het zag er na de eerste periode bepaald niet rampzalig uit voor BAL, getuige de 22-17 achterstand die op het scorebord stond. De doelpuntenproductie van de ploeg uit Weert stokte vervolgens, waardoor het halverwege 35-25 stond in het voordeel van de Friese ploeg stond.

Onafwendbaar
Dat BAL opnieuw niet aan het langste eind zou gaan trekken, werd in periode drie duidelijk. Aris bouwde de voorsprong uit naar 56-36 en dus wist BAL dat nederlaag nummer negentien van het seizoen zich aandiende. De laatste periode was dan wel een prooi voor de Limburgse formatie (16-17), maar een nieuwe zeperd bleek onafwendbaar: 72-53.

Laatste
De ploeg van coach Radenko Varagić blijft logischerwijs de onbetwiste nummer tien en dus laatst van de competitie. Met een schamele 6 punten uit 21 duels heeft de ploeg vier punten minder weten te vergaren dan nummer voorlaatst Feyenoord. Aris Leeuwarden, de tegenstander van zaterdag, blijft achtste.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen