Overslaan en naar de inhoud gaan

Basketbal in coronatijd: amper besmettingen, veel blessures

Geplaatst opdonderdag 11 februari 2021 - 6:30

Een profcompetitie organiseren in coronatijd is geen gemakkelijke opgave. De Dutch Basketball League en deelnemer Basketball Academie Limburg (BAL) zijn desondanks alweer zes speelrondes onderweg.

BAL-voorzitter Jeroen van Veen is allereerst blij dat zijn club wedstrijden kan spelen. Wel houdt hij gemengde gevoelens over aan de afgelopen weken.

Één positieve test
Een meevaller is het geringe aantal coronabesmettingen bij BAL. Volgens de opgestelde protocollen moeten de basketballers in een bubbel verblijven én stelselmatig getest worden, en dat systeem lijkt goed te werken. "In het begin is één jongen positief getest, maar daarna hebben we geen positieve gevallen meer gehad", zegt de voorzitter met gekruiste vingers.

Lees ook: Uit VS teruggekeerde Bart Schild beleeft thriller met BAL

Lappenmand
De keerzijde van het ingelaste, bomvolle competitieprogramma is dat er fysiek veel van de spelers gevraagd wordt. En dat leidt tot blessures. Bij BAL weten ze er alles van. Belangrijke spelers als Marijan Obad, Ivan Simic, Jef de Vries en de voorlopig gestopte Elay Wirjo vullen de lappenmand.

Fysiotherapeuten wijten dat aan het schema, zegt Van Veen. "Een lange periode zonder contact, en dan weer trainen mét contact en veel wedstrijden, ja, dat zorgt voor overbelasting en spierscheuringen. Daar hebben wij nu echt last van."

Buzzerbeaters
Sportief gezien gaat het BAL nog niet voor de wind dit seizoen. Van de zes gespeelde wedstrijden werd er één gewonnen, al moet daarbij worden aangetekend dat de ploeg al tegen de moeilijkste tegenstanders speelde én het een klein wonder was dat Den Bosch Heroes dinsdag niet op een nederlaag getrakteerd werd. Door twee buzzerbeaters verdween een Weerter overwinning als sneeuw voor de zon: het werd, na verlenging, 88-89.

Lees ook: Twee Bossche buzzerbeaters worden BAL fataal: 88-89

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen