Overslaan en naar de inhoud gaan

Basisschoolleerlingen stellen gezond kinderkookboek samen

Geplaatst opzaterdag 31 maart 2018 - 6:00

In Nuth wordt momenteel hard gewerkt aan een kookboek dat gemaakt wordt door kinderen en bedoeld is voor kinderen. Gezonde maaltijden staan daarbij voorop.

Leerlingen van alle vier de basisscholen in Nuth kunnen recepten en foto's aandragen waarop te zien is hoe de gerechten worden bereid. Nuth beweegt Nuth bundelt alle inzendingen dan in een koekboek.

Vers
Naast het gebruik van verse ingrediënten, moeten de gerechten ook gemakkelijk te maken zijn. "Met het boek willen we laten zien dat gezond eten ook lekker kan zijn", legt beweegcoach Elvera Weusten uit.

Gezonde toetjes
Inmiddels zijn er al recepten aangedragen, maar er is met name nog behoefte aan gezonde toetjes. Tot de zomer kunnen er recepten worden ingeleverd, daarna wordt bekeken hoeveel daarvan ook in het boek komen. Het
kinderkookboek moet nog dit jaar uitkomen.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen