Overslaan en naar de inhoud gaan

Basisschool in Valkenburg krijgt meer geld voor verbouwing

Geplaatst opwoensdag 1 juli 2015 - 8:11

De gemeenteraad van Valkenburg aan de Geul heeft 130.000 euro extra ter beschikking gesteld voor de verbouwing van basisschool De Plenkert.

Dat bedrag komt boven op de ruim twee miljoen die de gemeente al uitkeert aan scholenkoepel Innovo en moet met name ten goede komen aan een beter binnenklimaat.

Niet genoeg
De al gereserveerde twee miljoen bleek na aanbesteding niet genoeg om aan alle eisen van de school te kunnen voldoen. Een van de oorzaken daarvan was dat Innovo risico’s heeft genomen bij die aanbesteding. De raad was het er echter unaniem over eens dat de gezondheid van de leerlingen daar niet onder mag lijden. Het geld kwam er dus toch.

Een motie daartoe - ingediend door PGP, AB en VVD - werd unaniem aangenomen.

Geen koeling
Innovo vroeg eigenlijk om 250.000 euro extra. Maar na overleg tussen de scholenkoepel en de aannemer bleek dat met 130.000 euro het binnenklimaat al op een acceptabel niveau gebracht kan worden. Het budget maakt het niet mogelijk om gebalanceerde ventilatie dan wel koeling mogelijk te maken. De school zelf had al aangegeven dat koeling sowieso niet de meest wenselijke oplossing is.

Verbouwing
Met dit extra geld wordt de gevel beter geïsoleerd, komt er dubbele beglazing en wordt de ventilatie zo aangepast dat de temperatuur in warme periode beter beheerst kan worden door middel van nachtventilatie en extra zonwering.
Komend schooljaar wordt de school verbouwd en gaan de leerlingen tijdelijk naar de St. Jozefschool. Daarna keren de leerlingen terug en komen ook de kinderen van St. Jozef naar de Plenkert.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Basisschool de Plenkert in Valkenburg verhuist
Gemeente niet achter sluiting school in Schin op Geul
Basisschool in Ransdaal blijft toch open
'Eén basisschool voor Doenrade, Jabeek en Bingelrade'
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen