Overslaan en naar de inhoud gaan

Basisschool in Valkenburg krijgt meer geld voor verbouwing

Geplaatst opwoensdag 1 juli 2015 - 8:11

De gemeenteraad van Valkenburg aan de Geul heeft 130.000 euro extra ter beschikking gesteld voor de verbouwing van basisschool De Plenkert.

Dat bedrag komt boven op de ruim twee miljoen die de gemeente al uitkeert aan scholenkoepel Innovo en moet met name ten goede komen aan een beter binnenklimaat.

Niet genoeg
De al gereserveerde twee miljoen bleek na aanbesteding niet genoeg om aan alle eisen van de school te kunnen voldoen. Een van de oorzaken daarvan was dat Innovo risico’s heeft genomen bij die aanbesteding. De raad was het er echter unaniem over eens dat de gezondheid van de leerlingen daar niet onder mag lijden. Het geld kwam er dus toch.

Een motie daartoe - ingediend door PGP, AB en VVD - werd unaniem aangenomen.

Geen koeling
Innovo vroeg eigenlijk om 250.000 euro extra. Maar na overleg tussen de scholenkoepel en de aannemer bleek dat met 130.000 euro het binnenklimaat al op een acceptabel niveau gebracht kan worden. Het budget maakt het niet mogelijk om gebalanceerde ventilatie dan wel koeling mogelijk te maken. De school zelf had al aangegeven dat koeling sowieso niet de meest wenselijke oplossing is.

Verbouwing
Met dit extra geld wordt de gevel beter geïsoleerd, komt er dubbele beglazing en wordt de ventilatie zo aangepast dat de temperatuur in warme periode beter beheerst kan worden door middel van nachtventilatie en extra zonwering.
Komend schooljaar wordt de school verbouwd en gaan de leerlingen tijdelijk naar de St. Jozefschool. Daarna keren de leerlingen terug en komen ook de kinderen van St. Jozef naar de Plenkert.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Basisschool de Plenkert in Valkenburg verhuist
Gemeente niet achter sluiting school in Schin op Geul
Basisschool in Ransdaal blijft toch open
'Eén basisschool voor Doenrade, Jabeek en Bingelrade'
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen