Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Basisschool in Valkenburg krijgt meer geld voor verbouwing

Geplaatst opwoensdag 1 juli 2015 - 8:11

De gemeenteraad van Valkenburg aan de Geul heeft 130.000 euro extra ter beschikking gesteld voor de verbouwing van basisschool De Plenkert.

Dat bedrag komt boven op de ruim twee miljoen die de gemeente al uitkeert aan scholenkoepel Innovo en moet met name ten goede komen aan een beter binnenklimaat.

Niet genoeg
De al gereserveerde twee miljoen bleek na aanbesteding niet genoeg om aan alle eisen van de school te kunnen voldoen. Een van de oorzaken daarvan was dat Innovo risico’s heeft genomen bij die aanbesteding. De raad was het er echter unaniem over eens dat de gezondheid van de leerlingen daar niet onder mag lijden. Het geld kwam er dus toch.

Een motie daartoe - ingediend door PGP, AB en VVD - werd unaniem aangenomen.

Geen koeling
Innovo vroeg eigenlijk om 250.000 euro extra. Maar na overleg tussen de scholenkoepel en de aannemer bleek dat met 130.000 euro het binnenklimaat al op een acceptabel niveau gebracht kan worden. Het budget maakt het niet mogelijk om gebalanceerde ventilatie dan wel koeling mogelijk te maken. De school zelf had al aangegeven dat koeling sowieso niet de meest wenselijke oplossing is.

Verbouwing
Met dit extra geld wordt de gevel beter geïsoleerd, komt er dubbele beglazing en wordt de ventilatie zo aangepast dat de temperatuur in warme periode beter beheerst kan worden door middel van nachtventilatie en extra zonwering.
Komend schooljaar wordt de school verbouwd en gaan de leerlingen tijdelijk naar de St. Jozefschool. Daarna keren de leerlingen terug en komen ook de kinderen van St. Jozef naar de Plenkert.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Basisschool de Plenkert in Valkenburg verhuist
Gemeente niet achter sluiting school in Schin op Geul
Basisschool in Ransdaal blijft toch open
'Eén basisschool voor Doenrade, Jabeek en Bingelrade'
Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen