Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Basisschool in Valkenburg krijgt meer geld voor verbouwing

Geplaatst opwoensdag 1 juli 2015 - 8:11

De gemeenteraad van Valkenburg aan de Geul heeft 130.000 euro extra ter beschikking gesteld voor de verbouwing van basisschool De Plenkert.

Dat bedrag komt boven op de ruim twee miljoen die de gemeente al uitkeert aan scholenkoepel Innovo en moet met name ten goede komen aan een beter binnenklimaat.

Niet genoeg
De al gereserveerde twee miljoen bleek na aanbesteding niet genoeg om aan alle eisen van de school te kunnen voldoen. Een van de oorzaken daarvan was dat Innovo risico’s heeft genomen bij die aanbesteding. De raad was het er echter unaniem over eens dat de gezondheid van de leerlingen daar niet onder mag lijden. Het geld kwam er dus toch.

Een motie daartoe - ingediend door PGP, AB en VVD - werd unaniem aangenomen.

Geen koeling
Innovo vroeg eigenlijk om 250.000 euro extra. Maar na overleg tussen de scholenkoepel en de aannemer bleek dat met 130.000 euro het binnenklimaat al op een acceptabel niveau gebracht kan worden. Het budget maakt het niet mogelijk om gebalanceerde ventilatie dan wel koeling mogelijk te maken. De school zelf had al aangegeven dat koeling sowieso niet de meest wenselijke oplossing is.

Verbouwing
Met dit extra geld wordt de gevel beter geïsoleerd, komt er dubbele beglazing en wordt de ventilatie zo aangepast dat de temperatuur in warme periode beter beheerst kan worden door middel van nachtventilatie en extra zonwering.
Komend schooljaar wordt de school verbouwd en gaan de leerlingen tijdelijk naar de St. Jozefschool. Daarna keren de leerlingen terug en komen ook de kinderen van St. Jozef naar de Plenkert.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Basisschool de Plenkert in Valkenburg verhuist
Gemeente niet achter sluiting school in Schin op Geul
Basisschool in Ransdaal blijft toch open
'Eén basisschool voor Doenrade, Jabeek en Bingelrade'
Overzicht
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen