Overslaan en naar de inhoud gaan

Basisschool in Valkenburg krijgt meer geld voor verbouwing

Geplaatst opwoensdag 1 juli 2015 - 8:11

De gemeenteraad van Valkenburg aan de Geul heeft 130.000 euro extra ter beschikking gesteld voor de verbouwing van basisschool De Plenkert.

Dat bedrag komt boven op de ruim twee miljoen die de gemeente al uitkeert aan scholenkoepel Innovo en moet met name ten goede komen aan een beter binnenklimaat.

Niet genoeg
De al gereserveerde twee miljoen bleek na aanbesteding niet genoeg om aan alle eisen van de school te kunnen voldoen. Een van de oorzaken daarvan was dat Innovo risico’s heeft genomen bij die aanbesteding. De raad was het er echter unaniem over eens dat de gezondheid van de leerlingen daar niet onder mag lijden. Het geld kwam er dus toch.

Een motie daartoe - ingediend door PGP, AB en VVD - werd unaniem aangenomen.

Geen koeling
Innovo vroeg eigenlijk om 250.000 euro extra. Maar na overleg tussen de scholenkoepel en de aannemer bleek dat met 130.000 euro het binnenklimaat al op een acceptabel niveau gebracht kan worden. Het budget maakt het niet mogelijk om gebalanceerde ventilatie dan wel koeling mogelijk te maken. De school zelf had al aangegeven dat koeling sowieso niet de meest wenselijke oplossing is.

Verbouwing
Met dit extra geld wordt de gevel beter geïsoleerd, komt er dubbele beglazing en wordt de ventilatie zo aangepast dat de temperatuur in warme periode beter beheerst kan worden door middel van nachtventilatie en extra zonwering.
Komend schooljaar wordt de school verbouwd en gaan de leerlingen tijdelijk naar de St. Jozefschool. Daarna keren de leerlingen terug en komen ook de kinderen van St. Jozef naar de Plenkert.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Basisschool de Plenkert in Valkenburg verhuist
Gemeente niet achter sluiting school in Schin op Geul
Basisschool in Ransdaal blijft toch open
'Eén basisschool voor Doenrade, Jabeek en Bingelrade'
Overzicht
Advertentie
'Ik wil iets terug doen voor de maatschappij’

Envida mag zich gelukkig prijzen met de bijna 1.000 vrijwilligers die zich iedere dag met hart en ziel inzetten voor onze bewoners. Hartelijk dank daarvoor!

Zoekt u een zinvolle dagbesteding, voelt u zich aangetrokken tot de zorg en wilt u onze bewoners een dag met een gouden randje bezorgen? Denk dan eens na over vrijwilligerswerk bij Envida. U ondersteunt ons om onze bewoners een zo prettig mogelijke woonsituatie te bieden. Dit kan bijvoorbeeld door het creëren van gezelligheid in de huiskamer, als begeleider bij een wandelgroep, maar ook door mee te helpen in het restaurant.

Als u interesse heeft in vrijwilligerswerk bij Envida, kunt u contact opnemen met het woonzorgcentrum van uw voorkeur. Onze collega’s zullen met u de mogelijkheden bespreken.

Bekijk hier alle mogelijkheden
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen