iStock-670415178

Vanaf deze week geen halve klassen maar volle bak op school

Vorige week was het nog een keuze maar vanaf maandag moeten de middelbare scholen weer verplicht volledig open.

vaccinaties
Ouders niet blij met 1-aprilgrap over vaccinatie op school

Een basisschool in Sint Odiliënberg heeft excuses aangeboden voor een verkeerd gevallen 1-aprilgrap. De school meldde aan de ouders dat alle kinderen in groep 7 en 8 vandaag een coronavaccinatie hebben gekregen.

lege schoolklas istock basisschool stockfoto schoolbank (11 sep 2020)
Behoud onderwijs Leudal: 'Gemeente moet beurs trekken'

Het gemeentebestuur van Leudal moet alles op alles zetten om te voorkomen dat de basisscholen in Heibloem, Kelpen-Oler en Buggenum verdwijnen.

Lege klas (stock) klaslokaal
Tien medewerkers Heerlense basisschool in quarantaine

Tien van de 23 leerkrachten van basisschool De Wegwijzer in Heerlen zitten thuis met klachten. Twee van hen zijn inmiddels positief getest op corona. De school kon om die reden niet openblijven.

stock ballonnen ballon
Kinderen willen verbod op oplaten ballonnen

Leerlingen van basisschool De Toermalijn willen dat de gemeente Venlo een verbod instelt op het oplaten van heliumballonnen.

Bomen planten basisschool 't Kempke gedeputeerde Hubert Mackus Sint Odiliënberg (12 nov 2019)
Eerste 2000 van 1.000.000 bomen geplant

Het plan van de Provincie Limburg om één miljoen extra bomen te planten in de provincie is dinsdag in gang gezet.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten