Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Basisschool Ospel maandenlang op de schop

Geplaatst opdinsdag 6 januari 2015 - 6:28

De komende maanden wordt basisschool De Schrank in Ospel verbouwd tot een modern pand dat de komende dertig, veertig jaar moet meegaan.

Met het omduwen van een muurtje heeft wethouder Henk Geraats van de gemeente Nederweert maandag het startsein van de grootschalige verbouwing gegeven.

Tegen de vlakte
Het grootste deel van de school gaat tegen de vlakte. De voormalige meisjesschool Sint Anna wordt ingrijpend verbouwd omdat het schoolgebouw te oud is. Ervoor in de plaats komt nieuwbouw. Het deel dat nog blijft staan, zal worden verbouwd.

Bus
De ruim driehonderd leerlingen krijgen de komende maanden les in Nederweert enWeert. Zij worden met een bus naar de scholen gebracht. De verbouwing maakt onderdeel uit van een grootschalige aanpak van verschillende basisscholen in de gemeente Nederweert. Zo werden de basisscholen in Budschop en Nederweert-Eind vorig jaar al onder handen genomen met het oog op het veranderende leerlingenaantal in de komende jaren.

Elke kern een school
Uitgangspunt van de aanpak is dat in alle kernen van de gemeente een basisschool blijft staan om de leefbaarheid van de kernen op peil te houden. De school in Ospeldijk werd vanwege het lage leerlingenaantal een aantal jaren geleden gesloten. De Ospeldijkse kinderen krijgen nu les in Ospel.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Verbouwing basisschool Ospel drie ton duurder
Basisschool in Valkenburg krijgt meer geld voor verbouwing
Verbouwingskosten school Hegelsom ruim een ton duurder
Synergieschool Roermond jaar later open
Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen