Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Basisschool Ospel maandenlang op de schop

Geplaatst opdinsdag 6 januari 2015 - 6:28

De komende maanden wordt basisschool De Schrank in Ospel verbouwd tot een modern pand dat de komende dertig, veertig jaar moet meegaan.

Met het omduwen van een muurtje heeft wethouder Henk Geraats van de gemeente Nederweert maandag het startsein van de grootschalige verbouwing gegeven.

Tegen de vlakte
Het grootste deel van de school gaat tegen de vlakte. De voormalige meisjesschool Sint Anna wordt ingrijpend verbouwd omdat het schoolgebouw te oud is. Ervoor in de plaats komt nieuwbouw. Het deel dat nog blijft staan, zal worden verbouwd.

Bus
De ruim driehonderd leerlingen krijgen de komende maanden les in Nederweert enWeert. Zij worden met een bus naar de scholen gebracht. De verbouwing maakt onderdeel uit van een grootschalige aanpak van verschillende basisscholen in de gemeente Nederweert. Zo werden de basisscholen in Budschop en Nederweert-Eind vorig jaar al onder handen genomen met het oog op het veranderende leerlingenaantal in de komende jaren.

Elke kern een school
Uitgangspunt van de aanpak is dat in alle kernen van de gemeente een basisschool blijft staan om de leefbaarheid van de kernen op peil te houden. De school in Ospeldijk werd vanwege het lage leerlingenaantal een aantal jaren geleden gesloten. De Ospeldijkse kinderen krijgen nu les in Ospel.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Verbouwing basisschool Ospel drie ton duurder
Basisschool in Valkenburg krijgt meer geld voor verbouwing
Verbouwingskosten school Hegelsom ruim een ton duurder
Synergieschool Roermond jaar later open
Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats

Dit jaar viert Pinkpop haar vijftigjarig jubileum. En jij kunt daar zomaar bij zijn. Wij geven namelijk vijf keer twee weekendkaarten weg voor Pinkpop.

Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen