Overslaan en naar de inhoud gaan

Basisschool in Oirsbeek klaar voor heropening: 'Bijzonder'

Geplaatst opvrijdag 8 mei 2020 - 15:57

De Limburgse basisscholen ontvangen vanaf maandag weer leerlingen.

Directeur Ward Wijnands van basisschool De Sprong in Oirsbeek noemt de hervatting van het onderwijs bijzonder. "We hebben er alles aan gedaan om de school een veilige plek te laten zijn voor de leerlingen en leerkrachten. Onze leerkrachten zijn er van overtuigd dat de maatregelen die we op touw hebben gezet veilig genoeg zijn om het werk op school en in de groepen te kunnen uitvoeren.

Sterk en gezond
De meeste leerkrachten zijn niet bang om weer voor de klas te verschijnen. "Ik voel me sterk, ik ben gezond. Maar ik ben wel bezorgd om mijn omgeving. Met name om mijn ouders die eind zestig zijn", zegt leerkracht Claudia Kattenberg. Ze gaat nu nog wel eens op gepaste afstand bij hen op bezoek. Ze weet niet of ze deze bezoeken ook nog gaat doen als ze in de klas weer met heel veel kinderen in aanraking is geweest.

Eigen toegangsdeuren en ontsmettingsvloeistof
De basisschool in Oirsbeek is gehuisvest in een vrij nieuw gebouw. De meeste klassen beschikken over een eigen toegangsdeur vanaf de buitenzijde. Op deze manier kan het contact met andere kinderen goed gereguleerd worden. Ook zijn er vrijdag met stickers looprichtingen aangebracht en zijn er in de school op verschillende plaatsen zuilen met ontsmettingsvloeistof voor zowel leerlingen als leerkrachten geplaatst.

Inzichten voor de toekomst
Doordat de scholen in een relatief korte tijd veel veranderingen hebben moeten ondergaan, ontstaan er ook nieuwe mogelijkheden. Intern begeleider Ellen Stouten: "We zijn anders gaan kijken naar leerstof, naar onderwijs als geheel, naar het geven van instructies. Dat geeft ook weer nieuwe inzichten voor de toekomst. Ik hoop dat we daar een groot deel van kunnen behouden."

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen