Overslaan en naar de inhoud gaan

Basisschool Meers blijft jaar langer open

Geplaatst opwoensdag 8 april 2015 - 6:57

Kindante zal in Meers nog een jaar voor alle acht groepen basisonderwijs aanbieden, mits de gemeente de kosten van een extra leerkracht betaalt.

Dit schrijft de scholenkoepel aan de Steinse gemeenteraadsfracties.

Een tweede voorwaarde voor dit scenario is dat ouders vooraf kenbaar maken dat ze gebruik willen maken van deze mogelijkheid.

Openblijven
De ouders, die zelfs het liefst zien dat de school in Meers openblijft, vroegen vorige maand zelf tijdens een overleg met Kindante om een jaar uitstel. Ook de raad wil de Triviant-locatie in Meers behouden. Kindante voelt hier ook wel voor, omdat ouders dan geen overhaaste beslissing voor hun kind(eren) hoeven te nemen.

Deuren sluiten
Vanaf augustus 2016 gaat het schooltje in Meers vanwege het structureel dalend leerlingenaanbod sowieso dicht, heeft Kindante zowel gemeente als de ouders laten weten.

Het plan was vanaf komend schooljaar de eerste twee groepen daar weg te halen en in het nieuwe integraal Kindcentrum in Stein onder te brengen. Kindante ziet het liefst dat de andere kinderen daar vervolgens ook worden aangemeld.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

School Onderwijs Kind
Coalitie: sluit kindcentrum Triviant in Meers niet
Vier scholen in Elsloo worden één kindcentrum
Kindante sluit school Meers
Kinderconferentie over onderwijs van de toekomst in Geleen
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen